Naslovnica Šport Slovenske rokometašice so nesrečno ostale brez napredovanja

Slovenske rokometašice so nesrečno ostale brez napredovanja

Avtor: Spletno Uredništvo

Na svetovnem rokometnem prvenstvu za ženske, ki poteka na Japonskem, se Sloveniji ni uspelo prebiti v drugi del tekmovanja. Naše so nesrečno izgubile odločilno zadnjo tekmo v skupini A proti Srbiji, bilo je 29:27. Tako se bodo morale zadovoljiti z uvrstitvijo med 17. in 20. mestom. 

 Slovenske rokometašice so nesrečno ostale brez napredovanjaNa koncu so bila za slovensko žensko reprezentanco na SP usodna nihanja (foto: japanhandball2019.com)

 

Slovenke so na dosedanjih 4 tekmah skupine A premagale Nizozemke in Kubanke ter izgubile proti Norvežankam in Angolkam. Na zadnji, odločilni tekmi za tretje mesto v skupini A, ki je še peljalo v drugi del tekmovanja, pa so naše po hudem boju klonile proti Srbkinjam, ki so na koncu zmagale z 29:27. Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so sicer tekmo začele odlično in povedle s 5:0, toda potem so se rokometašice Srbije le prebudile, medtem ko se je Slovenkam zalomilo v napadu.

Srbkinje so hitro izenačile in potem ob polčasu odšle v slačilnice ob vodstvu z 12:11. V drugem polčasu so naše najprej zaostale za tri zadetke, a so se pobrale , zaigrale odlično v obrambi in napravile popoln preobrat. V 46. minuti so Slovenke povedle s 23:20, potem pa so se strani obrnile in Srbkinje so spet prešle v prednost. Dekleta reprezentance Slovenije pa se niso predala in v predzadnji minuti je bil izid spet izenačen – 27:27. 

Žal pa se potem v drami zadnjih sekund našim ni izšlo in Srbija je z dvema zaporednima zadetkoma le prišla do ključne zmage z 29:27“Razočaranje po tekmi s Srbijo je veliko. V rokah smo imeli vse karte. Tekmo smo dobro začele, nato nekoliko padle, a se spet vrnile. V igri je bilo preveč nihanj, to je glavni krivec za poraz. Borile smo se do zadnjega atoma moči. Morda nam je zmanjkalo tudi nekaj športne sreče. Smo razočarani, a takšen je šport. Iz tega se moramo nekaj naučiti in iti naprej,”  je dejala kapetanka Slovenije Ana Gros

Slovenija je tako pristala na skromnem petem mestu skupine A in jo čaka boj za od 17. do 20. mesta, kjer se bo najprej v nedeljo srečala z Brazilijo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.