Naslovnica Šport Slovenske odbojkarske lige bodo doživele nekaj sprememb

Slovenske odbojkarske lige bodo doživele nekaj sprememb

Avtor: Spletno Uredništvo

Z Odbojkarske zveze Slovenije so sporočili, da so spremenili sistem tekmovanja v državnih odbojkarskih ligah. Največji novosti sta ukinitev skupin za prvaka in obstanek v končnici prvenstva in oblikovanje 1. B lige pri moških. Novosti bodo začele veljati v prihodnji sezoni.

 Slovenske odbojkarske lige bodo doživele nekaj spremembTako so se odbojkarji ACH Volleya pred kratkim spet veselili prvega mesta v srednjeeveropski ligi MEVZA, vprašanje pa je, ali bodo v naslednjih sezonah v njej sploh sodelovali (foto: FB OZS)

 

V prvi moški in prvi ženski slovenski odbojkarski ligi bo od naslednje sezone redni del prvenstva potekal po trikrožnem sistemu tekmovanja, ki mu bo sledila prenovljena končnica. V njej ne bo več tako imenovanih modrih skupin za prvaka in zelenih za obstanek, po novem pa bo uvedena osmina finala. Predsedstvo Odbojkarske zveze s Slovenije (OZS) je namreč odobrilo predloge sekretarja tekmovanj in Tekmovalno-registracijske komisije, ki jim je predhodno pritrdil tudi Strokovni svet OZS.

Nov sistem tekmovanja bo veljal za najmanj naslednji dveh sezoni, če se bo izkazal za najbolj primernega, pa se bo zagotovo obdržal še dlje. Novosti pa je še nekaj in sicer bodo morali tudi vsi prvoligaši v prvenstvu nastopati od začetka, tudi tisti, ki bodo igrali v mednarodnih tekmovanjih. Na ta način bi radi dosegli, da bi se dvignili kakovost in popularnost domače ligaške odbojke.

Novost je tudi ustanovitev 1. B lige za moške, saj doslej ni obstajala. V ženski 1. B ligi pa bo v novi sezoni nastopilo deset ekip, saj po predčasnem zaključku tekmovanj letos niso želeli oškodovati nobene ekipe, ki si zaradi izbruha pandemije koronavirusa obstanka ni mogla zagotoviti na igrišču. V sezoni, ki bo sledila (2021/22) pa bo tudi v 1B. DOL za ženske nastopalo le osem ekip.

»V 2. DOL za moške bomo po novem spremljali deset ekip, pri ženskah bosta v okviru drugoligaške konkurence še naprej potekali dve ligi, zahodna in vzhodna, obe s po dvanajst ekipami. Pri moških bodo ekipe med seboj tekmovale še v enotni 3. DOL, pri ženskah pa v dveh tretjih ligah. Število ekip v nižjih ligah se lahko še spremeni, klubi bodo namreč svoje nastope OZS potrdili v maju,« so še pojasnili z OZS.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.