Naslovnica Gospodarstvo Serija webinarjev za domače in tuje turistične operaterje

Serija webinarjev za domače in tuje turistične operaterje

Avtor: Spletno Uredništvo

Medtem ko se v Sloveniji in v večini evropskih držav postopno sproščajo omejitve gibanja in potovanj, se v turizmu pripravljajo na dan, ko bo spet moč brezskrbno dopustovati. Slovenska turistične organizacija je tudi za mesec maj pripravila vrsto spletnih seminarjev, poleg ostalih tudi za tuje organizatorje potovanj.

Serija webinarjev za domače in tuje turistične operaterje STO se dobro zaveda težkega položaja gospodarske panoge turizma na globalnem nivoju (foto: SJ)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) želi celoten segment slovenskega turističnega gospodarstva čim bolje pripraviti na ponovni zagon vseh aktivnosti. Seveda se to ne bo zgodilo čez noč, ampak postopno, največ pa bo odvisno od nadaljnjih protiukrepov v boju proti panedmiji koronavirusa. Če bi že jutri imeli zdravilo oziroma cepivo, potem bi bilo vse skupaj precej lažje, tako pa bo najbrž šlo za zelo kompleksen proces.

Tudi zato bodo v mesecu maju pri STO izpeljali 5 spletnih seminarjev z naslovom ‘Slovenski turizem med in po COVID-19’. »Turizem se v času epidemije COVID-19 sooča z velikimi spremembami in izzivi, ki za učinkovito okrevanje turističnega sektorja zahtevajo nove pristope in ukrepe – ustrezne prilagoditve ponudbe, varnostnih standardov, upravljanja, trženja in razvojnih aktivnosti ter nove načine organizacije in vodenja,«pravijo na STO.

STO pa že pripravlja serijo podobnih spletnih seminarjev oz. webinarjev za tujino, natančneje za tista tržišča, kjer je največ običajno največ zanimanja za Slovenijo – Nemčija, Madžarska, Avstrija, Italija, Francija, Švica, države Beneluxa, Češka in Združeno kraljestvo. Če ne bo nepredvidenih zapletov glede normalizacije razmer zaradi koronavirusa, bodo webinarje za tujino izpeljali v maju in juniju.

Prek teh spletnih seminarjev pa bodo organizatorji potovanj in turistični agenti iz tujine lahko dobili vse sveže informacije o stanju v Sloveniji in se ravnali primerno razmeram.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.