Naslovnica Šport Slovenske nogometašice v Moskvi čaka peklenski boj

Slovenske nogometašice v Moskvi čaka peklenski boj

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko žensko nogometno reprezentanco v naslednjih dneh čakata dve zaporedni kvalifikacijski tekmi za prihodnje evropsko prvenstvo. Obe tekmi bosta v gosteh in sicer se bodo naše najprej v petek v Moskvi pomerile z Rusinjami, nato pa prihodnji torek še v Talinu z Estonijo.

Slovenske nogometašice v Moskvi čaka peklenski bojSlovenska ženska izbrana vrsta na treningu v Mariboru (foto:nzs.si)

 

Slovenska ženska nogometna reprezentanca se je zbrala v Mariboru, kjer bo ostala in trenirala vse do četrtka, ko bo odpotovala proti Moskvi. Najboljše slovenske nogometašice se bodo v petek ob 16.30 borile za končno drugo mesto v skupini A, ki bi jim najbrž prineslo dodatne kvalifikacije in možnost prve zgodovinske udeležbe na evropskih prvenstvih. Aktualne evropske prvakinje Nizozemke so sicer po sedmih zaporednih zmagah zabetonirane na prvem mestu skupine A.

V dvoboju za drugo mesto imata Rusija in Slovenija po 12 točk, pri čemer so naše dolsej odigrale tekmo več od nasprotnic. Rusinje pa so v prednosti predvsem zato, ker so na prvi medsebojnem srečanju v tem ciklusu kvalifikacij zmagale v Velenju z 1:0. Slovenska reprezentanca je tedaj zaigrala močno zdesetkana zaradi številnih poškodb, tokrat pa naj bi v prestolnico Rusije odpotovala v precej bolj kakovostni zasedbi in temu primerno borbeno razpoložena.

»Na petkovi tekmi pa nas čaka peklenski boj! Rusija ni kaj dosti drugačna, kot je bila na naši prvi medsebojni tekmi v Velenju. Takrat se je že videlo, kako hitro znajo izkoristiti vsak prostor za fazo napada ob prehodu iz faze obrambe. Igrajo brezkompromisno, do konca. Razlika pa je v tem, da bomo imeli to pot količkaj dobro zasedbo, ki je v Velenju zaradi poškodb nismo mogli uporabiti,« je napovedal slovenski selektor Borut Jarc.

Ker naše nimajo kaj izgubiti, lahko pričakujemo da bodo v Moskvi precej več tvegale. Iz Rusije bo naša reprezentanca odpotovala v Tallin, kjer jo nato prihodnji torek, 27. oktobra ob 18. uri čaka še tekma proti Estoniji. Estonke so sicer doslej v šestih nastopih zbrale le eno samo točko, s Slovenijo pa se še niso pomerile.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.