Naslovnica Šport Slovenske košarkarice bodo startale oslabljene

Slovenske košarkarice bodo startale oslabljene

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska ženska članska košarkarska reprezentanca se v Ljubljani pripravlja na uvodni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2023. Novi selektor Georgios Dikaioulakos pa ima takoj veliko skrbi, saj je ob številnih poškodovanih igralkah slovenski tabor obiskal tudi koronavirus.
Novi slovenski selektor Georgios Dikaioulakos in njegova dekleta na včerajšnjem treningu (foto: FB KZS)

Slovenska ženska članska košarkarska reprezentanca te dni pričenja serijo kvalifikacijskih tekem za evropsko prvenstvo, ki ga bosta junija leta 2023 skupaj gostila Slovenija in Izrael. Obe reprezentanci sta sicer kot gostiteljici na prvenstvo neposredno že uvrščeni, so spomnili s Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Slovenske ‘#rakete’ se bodo najprej že pojutrišnjem (četrtek, 11. novembra) ob 18. uri na Kodeljevem srečale s Turčijo.

V nedeljo (14. novembra) pa jih čaka še drugi dvoboj in sicer bodo gostovale v Albaniji. V Draču se bodo z domačimi košarkaricami pomerile v dvorani Dhimitraq Goga in sicer ob 18. uri. »Vstopnice za dvoboj Slovenk s Turčijo so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Za ogled tekme je obvezno izpolnjevanje PCT pogoja ter upoštevanje vseh odlokov Vlade RS za zajezitev in obvladovanja epidemije COVID-19,« sporočajo s KZS.

Sicer je najbrž zelo srečno naključje, da je Slovenija kot država so-gostiteljica že uvrščena na evropsko prvenstvo 2023, sicer bi lahko imela s prebojem na EP veliko težav. Poleg cele vrste poškodovanih igralk je včeraj reprezentantka Merisa Dautović prejela pozitiven izvid testa na COVID-19, ki ga je ekipa opravila tik pred začetkom priprav. Novi slovenski selektor Grk Georgios Dikaioulakos in vsi ostali v reprezentančnem taboru lahko le upajo, da se okužba ne bo še dodatno razširila.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.