Naslovnica Gospodarstvo Nepovratna sredstva za eno leto raziskovalnega dela

Nepovratna sredstva za eno leto raziskovalnega dela

Avtor: Spletno Uredništvo
Javna agencija SPIRIT Slovenija je danes opomnila slovenska podjetja, naj do ponedeljka popoldan (15. 11) oddajo vloge za pridobitev nepovratnih sredstev, ki so namenjena za enoletno kritje stroškov dela njihovih raziskovalcev. Najvišja vrednost subvencije na raziskovalca znaša slabih 10.000 evrov, skupno pa je na voljo 7 milijonov evrov.
Zamudniki se bodo lahko prijavili v prihodnjem letu, ko bo poziv spet odprt (foto: pixabay.com/Herney)

Javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva SPIRIT Slovenija je spomnila, da lahko podjetja do ponedeljka (15. novembra 2021) in sicer vse do 13. ure, oddajo vloge za pridobitev nepovratnih sredstev, ki so namenjena za enoletno kritje stroškov dela njihovih raziskovalcev. Najvišja vrednost posamezne subvencije na raziskovalca v okviru Javnega poziva za varovanje inovacijskega potenciala znaša natanko 9.991,90 evra.

»Raziskovalec mora biti v podjetju zaposlen za polni delovni čas in biti polno angažiran na raziskovalno razvojnem delu za razvoj novih ali znatno izboljšanih izdelkov, storitev in/ali procesov. Sofinanciranje dela zaposlenih raziskovalcev traja največ 12 mesecev, pri čemer je moral zaposleni raziskovalec z raziskovalno razvojnimi aktivnostmi pričeti med 1. 3. in 1. 8. 2021 (velja za vloge oddane v novembru 2021),« pojasnjujejo s SPIRIT Slovenija.

Prijaviti je moč največ pet projektov, odvisno od števila zaposlenih, izpolnjevanje in oddaja vlog pa sta povsem digitalizirana. Zainteresiranim za pridobitev sredstev z agencije priporočajo, da pri pripravi in oddaji vlog predložijo tudi vsa potrebna dokazila (npr. o statusu raziskovalca). Prav tako mora biti raziskovalec pri podjetju zaposlen za celoten čas sofinanciranja, pa še nekaj drugih pogojev mora izpolnjevati podjetje, da bi dobilo sredstva.

Sicer pa z agencije zagotavljajo, da bo bo poziv ponovno odprt tudi prihodnje leto.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.