Naslovnica Šport Slovenska košarka 3×3 med 8 najboljših na svetu

Slovenska košarka 3×3 med 8 najboljših na svetu

Avtor: Spletno Uredništvo

 

Slovenska moška reprezentanca v košarki 3×3 je zabeležila lep uspeh, saj se je uvrstila med osem najboljših ekip na planetu. Naši so se namreč na svetovnem prvenstvu v Amsterdamu prebili vse do četrtfinala, kjer so nato izgubili proti reprezentanci Združenih držav Amerike z 21:14.

Slovenska košarka 3x3 med 8 najboljših na svetuSlovenija je na svetovnem prvenstvu dosegla velik uspeh, že v naslednjem tednu pa fante čakajo še kvalifikacije naslednje za evropsko prvenstvo (foto: FIBA 3×3/kzs.si)

 

Na Svetovnem prvenstvu v košarki 3×3 (3 na 3) v Amsterdamu so se slovenski košarkarji izkazali s prebojem v četrtfinale, kjer pa so morali priznati premoč ZDA, bilo je 21:14 za Američane. Sicer je Slovenija pred tem v skupinskem delu tekmovanja premagala Kitajsko z 20:13, Litvo z 21:20, Katar z 18:17 in nazadnje v dvoboju za prvo mesto v skupini C izgubila proti Franciji z 18:21. Ta poraz pa je pomenil, da so se Simon Finžgar, Edin Kavgić, Gašper Ovnik in Anže Srebovt v četrtfinalu znašli nasproti favorizirani ekipi ZDA.

»Američani so z uspešnimi meti za dve točki v prvih petih minutah pobegnili na +4, našim fantom pa met z razdalje tokrat ni stekel kot v preteklih dneh. Ameriški košarkarji so dobro izkoriščali svoje prednosti v napadu ter z agresivno obrambo, na meji osebne napake, Slovencem povzročali veliko težav. Tri minute pred koncem srečanja je bila v škodo Slovenije dosojena nešportna osebna napaka s katero so naši fantje izkoristili bonus osebnih napak.

Američani so to kaznovali z uspešno izvedenimi prostimi meti, povišali prednost na šest točk (13:7) in jo do konca tekme tudi zadržali,« so zapisali na kzs.si. “Letošnje svetovno prvenstvo smo žal končali v četrtfinalu. Za razliko od preteklih let smo se letos križali z res neugodno skupino. Američani so dobro izkoristili naše napake, fantje so se borili do konca in skušali izvleči zmago. Uvrstili smo se med osem najboljših na svetu, kar smo si na začetku tudi želeli.

Gremo naprej, naslednji teden nas čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo,” je dejal selektor slovenske reprezentance 3×3 Matic Vidic. Časa za počitek torej ne bo, saj našo četverico že v naslednjih dneh čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo v madžarskem Debrecenu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.