Naslovnica Slovenija Slovenke že prihodnji torek potujejo na svetovno prvenstvo

Slovenke že prihodnji torek potujejo na svetovno prvenstvo

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko žensko člansko rokometno reprezentanco konec tega meseca čaka nastop na svetovnem prvenstvu, ki ga letos gosti Japonska. Slovenija bo zaključne priprave opravila v Mariboru, v Tokio pa bo odpotovala zelo zgodaj, da se primerno aklimatizira in v deželi vzhajajočega sonca odigra še tri pripravljalne tekme.

 Slovenke že prihodnji torek potujejo na svetovno prvenstvo

Prizor z zadnjega slovenskega nastopa in zmage v Belorusiji ( foto. FB RZS)

 

Najboljše slovenske rokometašice bodo svoje nastope na svetovnem prvenstvu začele že v soboto, 30. novembra, ob 18. uri po lokalnem času, medtem ko bo v Sloveniji tedaj ura točno10. Naše se bodo v skupini A v Kumamotu najprej pomerile z Nizozemsko, nato pa še z Norveško, Angolo, Kubo in Srbijo. Nizozemka je aktualni svetovni prvak, Norveška pa je bila nazadnje četrta na svetu, tako da sta ti dve ekipi zelo težko premagljivi. Srbija bi morala biti približno enakovredna Sloveniji, Kuba in Angola pa naj bi bili vsaj na papirju najlažji nasprotnici v skupini.

V drugi del tekmovanja na svetovnem prvenstvu vodjo le prva tri mesta v skupni. Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja bodo na dolgo pot proti Japonski odpotovale kar 11 dni pred prvo tekmo. Že 19. novembra bodo namreč poletele proti Tokiu, da bi se aklimatizirale na časovno razliko in na prizorišču bližnjih Olimpijskih iger odigrale tri pripravljalne tekme. Slovenija se bo srečala z Japonsko, Brazilijo in Francijo.

Po teh treh pripravljalnih dvobojih se bodo naše štiri dni posvetile zadnjim treningom in šele dan pred prvo tekmo proti Nizozemski se bodo Tokia preselile v več kot 1000 km oddaljeni Kumamoto. Slovenska ženska izbrana vrsta se bo tik pred odhodom na Japonsko predstavila medijem in sicer na novinarski konferenci, ki bo prihodnji ponedeljek, 18. novembra potekala v mariborskem hotelu Betnava.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.