Naslovnica Svet & EU Slovenija visoko med evropskimi destinacijami za kampiranje v prikolicah

Slovenija visoko med evropskimi destinacijami za kampiranje v prikolicah

Avtor: Spletno Uredništvo

Podatki mednarodnega poročila Camping and Caravans Mintel report kažejo, da smo Slovenci narod, ki z bivalnimi prikolicami povprečno opravi največ potovanj v tujino, poleg tega pa je Slovenija po nočitvah peta najbolj priljubljena evropska destinacija za kampiranje v bivalnih prikolicah in avtomodmih.

Med najbolj priljubljenimi slovenskimi kampi je tisti v Luciji, malo ljudi pa ve, da se zraven njega nahaja edini otok v slovenskem morju (foto: hoteli-bernardin.si)

 

Po statističnih podatkih poročila Camping and Caravans Mintel report Slovenci z bivalnimi prikolicami povprečno opravijo največ potovanj v tujino. Po številu nočitev, ki so bile opravljene v slovenskih kampih in avtokampih, pa se je Slovenija kot destinacija uvrstila na visoko peto mesto. Velja poudariti, da je angleško podjetje Mintel, ki je analiziralo podtke, ena od vodilnih svetovnih agencij za tržno obveščanje.

Poleg tega podatki kažejo, da je Slovenija sedma najbolj zaželjena Evropska destinacija za kampiranje v avtodomih oz. bivalnih prikolicah. O priljubljenosti Slovenije kot destinacije za taborjenje pa kaže tudi odlična zasedenost slovenskih kampov. Tako v prvi polovici leta 2019 naši kampi beležijo kar 15% rast prihodov in 10% rast prenočitev glede na enako obdobje v lanskem letu.

Po končnih podatkih Statističnega urada Republike Slovenije (SURS) so junija letos v primerjavi z lanskim junijem zabeležili največjo rast nočitev prav v kampih in sicer kar za 26%. Lani junija so v slovenskih avtokampih zabeležili 224.000 prenočitev gostov, junija letos pa številka narasla na 283.000. Vse o kampiranju na slovenskih tleh pa je moč izvedeti iz spletne izdaje publikacije ‘Kampi, glampingi in postajališča za avtodome v Sloveniji’.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.