Naslovnica Slovenija Finančna uprava bi bila tokrat lahko za vzgled

Finančna uprava bi bila tokrat lahko za vzgled

Avtor: Spletno Uredništvo

Finančna uprava Republike Slovenije (FURS-u) bo tokrat naredila nekaj lepega, koristnega za širše okolje in bi bila lahko za vzgled vsem sorodnim državnim organom. Zaposleni na FURS-u so pravkar startali interni dobrodelni projekt ‘FURS smo ljudje’, v sklopu katerega bodo zbirali osnovne življenjske potrebščine za tiste družine, ki si jih ne morejo privoščiti.

 Finančna uprava bi bila tokrat lahko za vzgledFotografija dela izkupička prvega dne dobrodelne zbiralne akcije na Generalnem finančnem uradu (foto: FURS)

 

Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) je državni organ, katerega osnovne naloge so zbiranje davkov in nadzor nad javnimi financami. Tokrat pa so se zaposleni odločili, da bodo pomagali tistim, ki so pomoči najbolj potrebni. S prihodom meseca septembra uslužbenci začenjajo dobrodelni projekt ‘FURS smo ljudje’, ki bo vključeval vse davčne urade po Sloveniji in bo trajal kar 17 mesecev.

Zbirali bodo hrano, šolske potrebščine, higienske pripomočke, oblačila, brisače, rjuhe, posteljnino, likovne pripomočke, igrače, … »Tokrat smo se odločili, da organiziramo interni projekt, s katerim lahko pokažemo, da smo sodelavci na Finančni upravi RS v prvi vrsti samo ljudje . Ljudje, ki delamo, živimo in dihamo z okolico. Ljudje, ki znamo stopiti skupaj in pomagati. Tokrat izven okvirjev naših vsakodnevnih nalog in dejavnosti. Tokrat le, kot posamezniki v imenu enega državnega organa,« pravijo na FURS.

V projekt bo vključena Zveza prijateljev mladine, ki bo pomagala pri organizaciji in predaji sredstev družinam po državi, ki si ne morejo privoščiti osnovnih življenjskih potrebščin. Z akcijo zbiranja sredstev so sicer že začeli in sicer na Generalnem finančnem uradu, prvi odziv sodelavcev pa je bil nad pričakovanji. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.