Naslovnica Šport Slovenija dvakrat s Francijo

Slovenija dvakrat s Francijo

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko futsal reprezentanco prihodnji teden čakata dva prijateljska obračuna s Francijo, pravkar pa se pričenjajo predkvalifikacije za SP 2020, ki ga bo jeseni prihodnje leto gostila Litva. V osmih skupinah predkvalifikacij se meri 32 ekip, od tega jih bo polovica napredovala v osrednji del kvalifikacij, ki bo med 22. in 27. oktobrom letos. Slovenija je že uvščena v ta osrednji del kvalifikacij.

Slovenska reprezentanca je doslej šestkrat nastopila na evropskih prvenstvih, na svetovnih prvenstvih pa še nikoli (foto: uefa.com)

 

Slovenska članska izbrana vrsta v futsalu se bo oktobra za nastop na svetovnem prenstvu borila v predtekmovalni skupini 2, kjer je že Ukrajina, pridružili pa se jima bosta še dve zasedbi: prvak predtekmovalne skupine C in druga ekipa predtekmovalne skupine B. Skupina C začenja s tekmami danes v Makedoniji, v skupini pa po prvih dveh tekmah najboljše kaže Norveški in Belorusiji, ki sta zabeležili zmagi, so še sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Slovenska reprezentanca bo sicer prihodnji teden, 5. in 6. februarja, odigrala dve prijateljski tekmi proti Franciji. Uvodno srečanje bo v torek gostil Novigrad, drugo pa bo v sredo ob 19. uri v dvorani Osnovne šole Koper, ki se nahaja tik zraven precej večje Arene Bonifika. Sicer so se slovenski reprezentantje v futsalu pred leti v Kopru že srečali s Francijo, a je bil tedaj franscoski futsal še v povojih in naši so gladko dobili kvalifikacijski dvoboj za EP.  

“Situacija v članski ekipi je specifična: naši fantje so v službah, kar ni izgovor. Želel sem, da je teh zborov manj, a da smo takrat karseda kompletni. Tokrat temu ne bo tako, a nič za to, delamo dalje. Članska reprezentanca ima formiran koncept in je formirana ekipa, nekaj dni več bomo potrebovali pred oktobrskimi kvalifikacijami. Želim si le, da bodo reprezentanti zdravi,“ je  povedal slovenski selektor Andrej Dobovičnik

Selektor Dobovičnik je za zbor sestavil naslednji seznam igalcev: Igor Osredkar (Apfel Novo Vrijeme Makarska HRV), Nejc Hozjan (Citta di Sesto ITA), Nik Logar (KMN Oplast Kobarid), Žiga Čeh (FK Dobovec), Denis Totošković (FK Dobovec), Alen Fetić (FK Dobovec), Kristjan Čujec (FK Dobovec), Rok Mordej (FK Dobovec), Luka Kanc (FSK Stripy), Nik Zajc (KMN Bronx Škofije), Matej Fideršek (ŠD Brezje), Teo Turk (ŠD Brezje) in Vid Sever (ŠD Brezje).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.