Naslovnica Šport Slovenija brusi formo za olimpijski uvod proti Argentini

Slovenija brusi formo za olimpijski uvod proti Argentini

Avtor: Spletno Uredništvo
Po enotedenskem premoru se je slovenska košarkarska reprezentanca spet zbrala in pričela sklepni del priprav pred nastopom na Olimpijskih igrah v Tokiu. Za naše bo izjemno pomembna že prva tekma proti Argentini, ki bo na sporedu v ponedeljek,  26. julija in sicer že ob 6.40 zjutraj po slovenskem času.
Luka Dončić na kvalifikacijski tekmi proti Venezueli (foto: FB KZS/FIBA)

Slovenska moška košarkarska reprezentanca se je že v soboto zbrala na sklepnem delu priprav pred odhodom na Olimpijske igre v Tokiu. Na olimpijskem košarkarskem turnirju bo sicer nastopilo 12 reprezentanc, ki bodo razdeljene v tri skupine s po štirimi moštvi. Slovenijo na Japonskem čaka težka naloga, saj je v skupini s Španijo, z domačo izbrano vrsto – Japonsko in z Argentino.

Za naše bi bil idealen razplet, če bi osvojili prvo mesto v skupini, saj bi se tako na četrtfinalnem žrebu znašli med štirimi nosilci in bi se izognili ZDA. Sicer so Američani po enem tednu treningov predvčerajšnjim presenetljivo izgubili prvo predolimpijsko pripravljalno tekmo in sicer proti Nigeriji. Nigerijci so se z zmago z 90:87 v Las Vegasu zapisali v zgodovino košarke kot prva afriška država, ki je premagala ZDA.

Ta klofuta je zagotovo predramila ameriške zvezdnike iz lige NBA, ki si novih spodrsljajev ne bodo več privoščili. Vendar pa bi morala slovenska reprezentanca za osvojitev prvega mesta v skupini premagati vedno neugodne Argentince, nato domačine Japonce in za konec še zvezdniško zasedbo Španije. Španci imajo sicer v povprečju zelo staro ekipo, a je le-ta tudi najbolj izkušena od vseh 12 reprezentanc.

“Delati moramo naprej. Videli smo, da se je naše dozdajšnje delo obneslo in ne vidim razloga, zakaj ne bi tako delali še naprej. Imamo kar težko skupino, ampak najprej moramo biti osredotočeni na prvo tekmo proti Argentini in potem bomo od tam gradili naprej,” je ob pričetku zaključnih priprav za spletno stran Košarkarske zveze Slovenije povedal kapetan naše izbrane vrste Edo Murić.

Kot že rečeno Slovenijo prva tekma na olimpijskem košarkarskem turnirju proti Argentini čaka v ponedeljek, 26. julija, že ob 6.40 zjutraj po slovenskem času.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.