Naslovnica Gospodarstvo Poletni naval na slovenske turistične agencije

Poletni naval na slovenske turistične agencije

Avtor: Spletno Uredništvo
Zagon celotne gospodarske panoge turizma so pozitivno občutile tudi turistične agencije. To velja tudi za vse tiste agencije, ki se nahajajo v štirih nakupovalnih središčih verige SES po Sloveniji.
Poletni naval na slovenske turistične agencije

Tudi v turistični agenciji Sonček beležijo vse večje zanimanje za letovanja v tujini (foto: Bojan Mihalič/IPPR)

Niti pandemija koronavirusa ni prav veliko zmanjšala slovenske obsedenosti s poletnimi letovanji v tujini. O tem priča opazen porast povpraševanja po turističnih aranžmajih v zadnjem mesecu, ki so ga zabeležili tudi v turističnih agencijah v štirih nakupovalnih središčih verige SES na območju Slovenije. Gre za trgovska središča Europark Maribor, ALEJA Ljubljana Šiška, Citypark Ljubljana in Citycenter Celje.

»V poslovalnicah v SES-ovih nakupovalnih središčih, ki so odprte vsak dan od ponedeljka do sobote, lahko obiskovalci dobijo najbolj aktualne informacije glede prehodov meja in turističnih bonov, unovčijo darilne bone Desetak, pregledajo bogato ponudbo potovanj ali se odločijo za vikend izlet v katero izmed sosednjih držav,« so pojasnili v sporočilu za javnost SES oz. Spar European Shopping Centers.

Vsi partnerji iz turistične industrije so zelo veseli, da po obdobju popolnega zaprtja panoge danes povpraševanje po turističnih produktih spet hitro raste. Turistične agencije so se morale seveda prilagoditi na spremenjene zahteve poslovanja in varnih potovanj, predvsem glede prehodov meja, zdravstvene dokumentacije, turističnih bonov in sorodnih novosti. Število povpraševanj in rezervacij se je močno povečalo predvsem v zadnjih dveh tednih oz. po zaključku šole.

Kot je bilo moč pričakovati, veliko ljudi z odločitvijo čaka do zadnjega trenutka, saj je ob vseh mednarodnih spremembah težko karkoli načrtovati za več časa vnaprej. Zato so ‘last minute’ rezervacije hit letošnjega poletja. Sicer naj bi veliko Slovencev preživelo poletni dopust znotraj meja domovine, sledita pa klasiki – Hrvaška in Grčija.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.