Naslovnica Slovenija Slovenija bo postala paradiž za kolesarje

Slovenija bo postala paradiž za kolesarje

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za infrastrukturo (MZI) je oznanilo, da je bilo v okviru Dogovora za razvoj regij (DRR) izdanih še dodatnih 8 odločitev o podpori za gradnjo regionalnih kolesarskih povezav po državi. Skupaj je bilo do sedaj potrjenih že 49 od 71 vlog, ki jih je prejelo ministrstvo.
Z vsemi novimi kolesarskimi povezavami bo po Sloveniji kmalu mrgolelo novih Rogličev in Pogačarjev (foto: SJ)

Na podlagi povabila Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MZI) je dvanajst slovenskih razvojnih regij že pred časom pripravilo vloge za regijske projekte, med-regijske projekte in predloge sektorskih projektov – vse v okviru Dogovora za razvoj regij (DRR). Za področje trajnostne mobilnosti je bilo v DRR potrjenih 57 predlogov, katerih skupna vrednost znaša 297,9 milijonov evrov.

EU bo prispevala nekaj več kot tretjino skupnega zneska – natančneje 109,6 milijonov evrov. Pri tem je zanimivo, da bo od tega kar 86,6 milijonov evrov iz naslova preseženih pravic porabe. Sofinanciranje pa bo namenjeno projektom izgradnje regionalnih kolesarskih povezav (za zagotavljanje trajnostne mobilnosti) in ukrepom za zagotavljanje e-mobilnosti z gradnjo polnilne infrastrukture za avtobuse javnega potniškega prevoza.

Nazadnje je bilo na začetku meseca izdanih še osem novih odločitev o podpori za gradnjo regionalnih kolesarskih povezav in vzporedno za zagotavljanje trajnostne mobilnosti. Skupna vrednost teh investicij znaša 30,29 milijona evrov, od česar bo 15,03 milijonov evrov zagotovljenih s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). Skupna dolžina na novo povezanih kolesarskih poti bo znašala prek 355 km, od tega bo novogradenj za nekaj več kot 183 km.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.