Naslovnica Gospodarstvo Tokrat milijoni za inovacije in gospodarski razvoj

Tokrat milijoni za inovacije in gospodarski razvoj

Avtor: Spletno Uredništvo
V Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so pravkar odobrili sredstva za projekt ‘React EU – Varovanje inovacijskega potenciala’. Skupna vrednost projekta je skoraj 30 milijonov evrov, od česar bo Evropski sklad za regionalni razvoj iz virov React-EU prispeval 7 milijonov evrov.
Večina letos odobrenih projektov je bila povezana s Covidom 19 (foto: commons.wikimedia.org/Ujigis)

S Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so poudarili, da je to že 8. letošnja naložba iz evropske pobude ‘React-EU’. Tokrat so odobrili sredstva za projekt ‘React EU – Varovanje inovacijskega potenciala’, katerega skupna vrednost je prek 29 milijonov evrov. Od tega zneska bo Evropski sklad za regionalni razvoj iz virov React-EU prispeval 7 milijonov evrov nepovratnih sredstev.

Skupno so za prvih sedem projektov letos namenili 195,6 milijona evrov. Uvodni projekti so bili ‘Preselitev Oddelka za pljučne bolezni na lokacijo UKC Maribor’, ‘Ureditev prostorov za pridobitev dodatnih kapacitet Negovalne bolnišnice Ljubljana’, ‘Informacijska podpora naročanju (na cepljenje) na primarni ravni’ ter ‘Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo za krepitev odpornosti izvajalcev institucionalnega varstva, upoštevajoč deinstitucionalizacijo’.

Od sredine junija dalje pa so sledili še projekti ‘Spodbude za digitalno transformacijo MSP (P4D React EU)’, ‘ Celovita energetska sanacija stavbe UKC Hospital’ in ‘React EU – Vavčerski sistem spodbud malih vrednosti za MSP’. Pri projektu ‘React EU – Varovanje inovacijskega potenciala’ pa bo Javna agencija SPIRIT dodeljevala spodbude manjših vrednosti z izvedbo javnih pozivov, upoštevajoč pogoje uporabe veljavne Slovenske strategije pametne specializacije – S4.

»S tem bo podjetjem pomagala ohranjati inovacijski potencial, prednostno na področju digitalizacije ter zelenega in krožnega gospodarstva. Primarni namen projekta je podjetja spodbuditi, da kljub oteženi gospodarski situaciji raziskovalni kadri ostanejo polno zaposleni, s tem pa razvojni projekti ne izgubijo zagona,« so še pojasnili s Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko .

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.