Naslovnica Šport Slovenija bo odšla v Berlin po zadnjo olimpijsko vozovnico

Slovenija bo odšla v Berlin po zadnjo olimpijsko vozovnico

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v Nemčiji med 5. in 10 januarjem nastopila v drugem krogu kvalifikacij za olimpijske igre v Tokiu in tam si poskušala na vsak način priigrati zadnjo vozovnico za odhod na Japonsko. Sicer Slovenija tokrat spet ne sodi med največje favorite za končni uspeh, a tudi na zadnjem EP ni sodila, pa se je zgodba vseeno končala s srebrno medaljo.

Slovenija bo odšla v Berlin po zadnjo olimpijsko vozovnico

Slovenija je septembra dokočno ponorela za odbojko, zato se že januarja morda obeta novi eksodus navijačev – tokrat v Berlin (foto: Aleš Oblak)

 

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo s pripravami na dodatne olimpijske kvalifikacije začela že 27. decembra. Varovanci selektorja Alberta Giulianija bodo v Ljubljani odigrali kar tri pripravljalne tekme proti Nizozemski, nato pa bo 3. januarja bo naša reprezentanca odpotovala v Berlin. V nemški prestolnici se bodo naši v prvem dvoboju 2. kroga kvalifikacij že 5. januarja srečali z Belgijo, nato pa še z domačo Nemčijo in s Češko.

»Pristop je vedno enak, razmišljati moramo o vsaki tekmi posebej in začeti z Belgijo, ki ima dobro ekipo. Šele nato se bomo posvetili ostalim nasprotnikom in se odločili, kakšna bo naša strategija. Zavedamo se, da so vsi tekmeci težki, saj gre za ekipe, ki igrajo na najvišji ravni. Težko bo že takoj na začetku kvalifikacij igrati tekme proti takšnim reprezentancam, a menim, da bodo tudi druge ekipe enako razmišljale o nas.

Morali bomo igrati dobro, pozabiti bomo morali na to, kar smo naredili na evropskem prvenstvu, na lepe spomine in se osredotočiti na kvalifikacije, seveda pa v tekme prenesti motiv in željo s prvenstva. Le tako bomo lahko dosegli, kar si želimo,« je povedal italijanski selektor na slovenski klopi Alberto Giuliani. Sicer Slovenija tudi tokrat ne sodi v ožji krog favoritov oz. ekip, ki imajo največ možnosti, da si zagotovijo še zadnjo evropsko olimpijsko vozovnico za Tokio.

Slovenski odbojkarji so Belgijo v zadnjih dveh letih premagali trikrat zapored, a to ne pomeni prav veliko. Domačini Nemci bodo seveda imeli prednost domačega igrišča in pomoči s tribun, Čehi pa tudi niso naivni in lahko presenetijo vsakogar. V skupini B pa bodo igrale Francija, Srbija, Bolgarija in Nizozemska. Slovenski ljubitelji odbojke seveda upajo na ponovitev finala z zadnjega EP, le da bi tokrat Slovenija vrnila Srbiji za poraz v Parizu.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.