Naslovnica Gospodarstvo Trajnostni preskok – od Marlbora do življenja brez dima

Trajnostni preskok – od Marlbora do življenja brez dima

Avtor: Spletno Uredništvo

Javna agencija je za spodbujanje gospodarstva SPIRIT Slovenija je v zadnjih tednih izjemno aktivna, saj je jesen čas kongresov, sestankov in sorodnih strokovnih prireditev. Tako bo prihodnji teden v Ljubljani agencija organizirala prvo konferenco trajnostne transformacije z naslovom ‘Resnica. Pogum. Sprememba.’ Na njej bo govora tudi o transformaciji svetovno znane tobačne multinacionalke Philip Morris International.

Trajnostni preskok od Marlbora do življenja brez dimaKavboj s cigareto Marlboro je bil ena od najbolj prepoznavnih marketinških ikon prejšnjega stoletja (foto: phillips.com/Richard Prince).

 

Konferenca, ki so jo poimenovali ‘Resnica. Pogum. Sprememba.’, bo v sredo, 13. novembra, ob 15. uri v Hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons. Tam bodo predstavljene bistvene vrednote, ki so potrebne za trajnostni poslovni uspeh in nanizane izkušnje podjetij, ki so že stopila na pot trajnostne transformacije. »Na konferenci bodo udeleženci izvedeli, kaj je trajnostna strateška transformacija poslovanja in katere so nujne odločitve za spremembe, o čemer bo v uvodu spregovorila Alenka Hren,« so pojasnili organizatorji.

Sicer Alenka Hren prav na agenciji na SPIRIT Slovenija vodi program z imenom ‘Trajnostna transformacija – za pravo vrednost človeka, narave in skupnosti’. O izkušnji temeljne trajnostne transformacije poslovnega modela pa bo spregovoril tudi Miguel Coleta, direktor za trajnostni razvoj v mednarodni tobačni korporaciji Philip Morris International. Lastniki nekoč najbolj prepoznavne znamke cigaret na zemeljski obli Marlboro namreč danes svojo gospodarsko prihodnost gradijo na novi kategoriji izdelkov in ‘življenju brez dima’.

Najbrž bo zelo zanimivo izvedeti, kako so pri enem največjih zastrupljevalcev človeštva izpeljali tako drastično spremembo. Poleg predstavnika PMI bo sodelovala še vrsta drugih gostov. Petra Blaj, direktorica podjetja Anton Blaj in Aleš Dolenc, direktor podjetja M Sora, bosta razkrila, kako so se z ekipami v obeh podjetjih praktično lotili zahtevnega, a nagrajujočega procesa trajnostne strateške poslovne transformacije.

Poseben pogled pa bo predstavila tudi psihoterapevtka Nika Deu, ki bo pojasnila nujnost poznavanja sebe in svojih vedenjskih vzorcev v času velikih sprememb.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.