Naslovnica Gospodarstvo Slovenci na zdravstvenem sejmu v Dubaju

Slovenci na zdravstvenem sejmu v Dubaju

Avtor: Spletno Uredništvo

Javna agencija SPIRIT Slovenija letos že drugič organizira skupinsko sejemsko predstavitev slovenskih podjetij na sejmu Arab Health 2019. Sejem se je začel danes in bo v Dubaju potekal do četrtka. Dogodek velja za največji specializirani sejem medicinske opreme in pripomočkov, zdravil, zdravstvene oskrbe in storitev na arabskem polotoku.

Arab Health 2 1Arab Health je sejem s 44-letno tradicijo in s številnimi premožnimi obiskovalci (foto: Spirit Slovenija) 

 

Z Javne agencije Spirit Slovenija so poudarili, da sejem Arab Health predstavlja vodilno poslovno platformo zdravstvene oskrbe in nege na Bližnjem Vzhodu, njegov namen pa je povezovanje proizvajalcev in ponudnikov zdravstvenih storitev z zdravstvenimi klinikami, dobavitelji in distributerji v tej regiji. Lani se je na sejmu predstavilo 4.176 razstavljavcev iz 66 držav, med njimi pod okriljem agencije tudi sedem slovenskih, obiskalo pa ga je 78.000 obiskovalcev.

Letos organizatorji pričakujejo več kot 4.150 razstavljavcev iz več kot 66 držav. Med osrednjimi temami letošnjega sejma bodo inovativne izdelki in rešitve v tej panogi ter izzivi in vloga digitalne transformacije v zdravstveni oskrbi. Pod okriljem agencije SPIRIT Slovenija se bo na skupnem razstavnem prostoru velikosti 72 m2 predstavilo pet slovenskih podjetij.

Povabilu agencije za predstavitev na sejmu so se tokrat odzvala podjetja Eurotronik Kranj, d. o. o., Iskra Medical d. o. o., Kinestica, d. o. o., Koval, d. o. o. in Mesi, d. o. o.. Ta podjetja udeležbo na sejmu vidijo kot veliko priložnost za predstavitev svojih izdelkov in storitev, navezovanje poslovnih stikov s potencialnimi poslovnimi partnerji, obenem pa kot možnost pregleda najnovejših izdelkov in inovativnih tehnologij s področja zdravstvene oskrbe in trendov na tem področju.

Cvetka Zidar, Koval, d. o. o.: »Arab Health je zelo specifičen sejem zaradi področja, na katerem se odvija, saj je tam drugačna mentaliteta in poslovna kultura. Lani smo se sejma že udeležili skupaj z agencijo, kar vidimo kot veliko prednost, saj je bil nastop organiziran na državni ravni in smo s predstavitvijo naših izdelkov predstavljali tudi državo. Z udeležbo smo bili zadovoljni, saj smo imeli veliko obiska strokovnjakov iz regije, interes pa je bil tudi iz različnih držav Evrope, Afrike in Azije. Pripravili smo kar nekaj zanimivih ponudb, dogovorov, realizirali nekaj manjših pogodb, posel pa se solidno odvija naprej.

Sejem je za nas pomemben, ker pokriva regijo arabskega polotoka, kjer doslej še nismo bili prisotni. Naš interes je razširiti tržne poti tudi na arabsko in azijsko področje, zato za nas predstavlja odlično izhodišče za pridobivanje novih strank, mesto za srečanje z obstoječimi poslovnimi partnerji ter priložnost za poglobitev in povečanje obsega poslovanja, in vpogled v delo konkurence. Menimo, da so sejmi še vedno namenjeni osebnih srečanjem, predstavitvi izdelkov ter njihovih prednosti in novosti v živo, zato tudi letos pričakujemo povečan obisk strokovnjakov in upamo, da dobimo še nekaj resnih distributerjev.«

Manca Uršič Rosas, Mesi, d. o. o.: »Prednost skupinskega nastopa vidimo predvsem v lažji organizaciji sejma, nižjih stroških udeležbe in tudi boljši lokaciji razstavnega prostora. Sejma, ki velja za najpomembnejšega s tega področja v regiji, smo se skupaj s podjetji in SPIRIT Slovenija udeležili že lani in dobili številne kontakte potencialnih poslovnih partnerjev, na katere računamo tudi letos, ko bomo na sejmu predstavili naš nov izdelek MESI mTABLET ECG, ki predstavlja novo družino inovativnih medicinskih naprav MESI.«

SPIRIT Slovenija je sicer za leto 2019 pripravil seznam slovenskih skupinskih predstavitev za 12 mednarodnih sejmov v tujini.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.