Naslovnica Gospodarstvo Slovenci na tridnevnem festivalu notranjega dizajna

Slovenci na tridnevnem festivalu notranjega dizajna

Avtor: Spletno Uredništvo

Jutri se bo v Kopenhagnu pričel festival notranjega oblikovanja, imenovan ‘ 3daysofdesign’. Na njem se bo predstavilo tudi 8 slovenskih podjetij in sicer bo v središču danskega glavnega mesta na ogled posebna razstava ‘Krog’ (The Circle).

 Slovenci na tridnevnem festivalu notranjega dizajnaSlovenski oblikovalci na tej fotografiji so lani navdušili dansko strokovno in splošno javnost (foto: SPIRIT Slovenija/MJ)

 

Festival notranjega oblikovanja, imenovan ‘3daysofdesign’ bo letos na vrsti že sedmič. Dogodek bi prvotno moral biti na vrsti že maja, a so ga morali zaradi zdravstvenih razmer prestaviti. Po novem bo potekal jutri,v petek in v soboto (3., 4. in 5. septembra). Osrednji temi letošnjega festivala sta krožno gospodarstvo in trajnostni razvoj, običajno pa dogajanje zaznamujejo estetska dovršenost, ekskluzivnost in kakovost eksponatov.

»Namenjen je arhitektom, oblikovalcem, distributerjem, agentom in novinarjem ter tudi ostali zainteresirani javnosti, ki ima priložnost videti nove oblikovalske izdelke, koncepte in prihajajoče trende. Poteka na skoraj 200 različnih prizoriščih po celem Kopenhagnu (galerije, zgodovinske stavbe, ateljeji in drugi prostori) in se osredotoča na navdihujoče koncepte življenjskega sloga, pohištva, notranje opreme in razsvetljave,« so o festivalu pojasnil z agencije SPIRIT Slovenija.

Kot je znano, prav ta agencija skrbi za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini, pomemben del njenih aktivnosti pa predstavlja prav organiziranje skupnih nastopov slovenskih podjetij, struktur in posameznikov na specializiranih sej ih in podobnih dogodkih v tujini. Sicer so že lani na tem festivalu dizajniranja interierjev slovenski predstavniki navdušili tako dansko splošno, kot tudi strokovno javnost.

Tudi zato bo letos na Danskem pristnih 8 slovenskih oblikovalskih podjetij, oziroma njihove blagovne znamke Donar, Folds, Kauch, Lepu, Ooh Noo, Sence, Concrete garden in GUÏANA. Predstavili se bodo na posebni razstavi slovenskih oblikovalskih presežkov z imenom ‘Krog (The Circle)’, katera s svojo obliko simbolizira ponavljanje, kroženje, ponovno uporabo in recikliranje obstoječih materialov ter izdelkov.

Razstava bo na ogled v središču Kopenhagna in sicer v isti stavbi, kjer se nahaja tudi Veleposlaništvo Republike Slovenije. “Razstavo Krog so zasnovali v Centru za kreativnost Muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani, finančno in organizacijsko pa so jo podprli SPIRIT Slovenija, Veleposlaništvo RS na Danskem, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Direktorat za gospodarsko in javno diplomacijo slovenskega zunanjega ministrstva,” so še sporočili z agencije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.