Naslovnica Trendi Kralj Richard je film o očetu kraljic tenisa Serene in Venus

Kralj Richard je film o očetu kraljic tenisa Serene in Venus

Avtor: Spletno Uredništvo
V četrtek 2. decembra, v slovenska kina prihaja film ‘Kralj Richard’. Gre za biografsko zgodbo o Richardu Williamsu. Ta mož ni neverjeten zaradi svoji treh porok, najmanj osmih bioloških otrok in še štirih otrok iz prejšnjih zakonov njegovih žena, ampak zaradi tega, ker je s hčerkama Sereno in Venus Williams spremenil zgodovino svetovnega tenisa.
Kralj Richard in njegovi mali bodoči kraljici tenisa Serena in Venus (foto: PR Blitz Slovenija)

Kralj Richard ni film o katerem od srednjeveških kraljev Anglije s tem imenom (med katerimi je najbolj znan Richard III ‘Levjesrčni’), ampak je zgodba o Richardu Williamsu, kontroverznemu očetu dveh najboljših igralk v celotni zgodovini tenisa – Serene in Venus Williams. Ta mož ni neverjeten zaradi svojih treh porok, spočetja najmanj 8 bioloških otrok (ob še 4 otrocih iz prejšnjih zakonov njegovih prvih dveh žena), ampak predvsem zaradi svojega načrtovanja uspeha.

»Dve leti, preden sta se Venus in Serena rodili, je zapisal načrte za njuni celotni karieri. Dejansko je odšel do svoje žene Oracene s temi sanjami, s to prerokbo in ji povedal, da morata imeti dva otroka, ki bosta postala najboljša teniška igralca na svetu,« je razkril slavni igralec Will Smith, ki v tem filmu igra glavno vlogo Richarda. Smith se je v filmu posvetil predvsem zgodbi o ljubezni znotraj ogromne družine in že kar preroškemu načrtu o osvojitvi vrha svetovnega tenisa.

Richard Williams namreč prek zelo intenzivnih treningov na zapuščenem in zanemarjenem teniškem igrišču v zloglasnem četrti Los Angelesa Comptonu doseže navidezno nemogoče – njegovi hčerki Serena in Venus se dejansko razvijeta v najboljši teniški igralki sveta. Richardu tako uspe tisto, o čemer sanjajo starši vseh domnevno perspektivnih mladih tenisačev, le zelo redkim pa se potem želje tudi uresničijo. In če si temnopolt in živiš v Comptonu, potem je vse še težje.

Običajno namreč starši za treninge, trenerje in potovanja svojih otrok porabijo ogromne vsote denarja, medtem pa se otrokom tenis zagabi, saj ga začnejo igrati prezgodaj, potem pa do prehoda v puberteto na igriščih preživijo toliko časa, da ga imajo vrh glave.  Sicer film ‘Kralj Richard’ baje že žanje odlične ocene filmskih kritikov, velja pa omeniti tudi, da sta med kar osmimi izvršnimi producenti filma tudi obe sestri Venus in Serena.

V filmu poleg Willa Smitha nastopa še Aunjanue Ellis, ki igra mamo Oraceneo ‘Brandy’ Williams, Saniyya Sidney je v vlogi Venus, Demi Singleton igra Sereno, Tony Goldwyn je trener Paul Cohen, Jon Bernthal je drugi trener Rick Macci, igrajo pa še Andy Bean, Kevin Dunn in Craig Tate. Scenarij je napisal Zach Baylin, producirali pa so Tim White in Trevor White (Star Thrower Entertainment) in tudi Will Smith (Westbrook).

Film ‘Kralj Richard’ v kinodvorane po Sloveniji prihaja v četrtek 2. decembra, distributer je podjetje Blitz Slovenija, vstopnice pa so že v prodaji.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.