Naslovnica Šport Slovenci bi radi premagali Avstrijce in Beloruse

Slovenci bi radi premagali Avstrijce in Beloruse

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska nogometna reprezentanca pridno trenira na Brdu pri Kranju, saj jo v naslednjih dneh čakata dve prijateljski tekmi. Reprezentanca se bo prvič predstavila z novim selektorjem Tomažem Kavčičem, slednji pa je na zbor poklical tudi nekaj novih obrazov. 

slo nog repre

Zadnje kvalifikacije za SP, ki bo letos poleti v Rusiji, se za Slovenijo niso končale najbolje (foto: nzs.si)

 

Po poročilih z Brda so slovenski nogometaši dobro razpoloženi in si želijo zmagati že na petkovi prijateljski tekmi, ko se bodo v Celovcu ob 20.45 srečali z Avstrijo. Najbrž je v Nacionalnem nogometnem centru še najboljše volje Josip Iličić, saj je v svojem zadnjem nastopu v italijanski prvi ligi za svoj klub iz Bergama zabil kar tri gole.

V slovensko izbrano vrsto se je vrnil tudi Kevin Kampl, nedvomno pa bi slovenska nogometna javnost rada videla, da bi naveza Kampl-Iličič delovala bolje kot v preteklosti. Pri tem bo zanimivo videti, ali bo Tomaž Kavčič, ki je bil pred prevzemom funkcije selektorja pomočnik prejšnjega selektorja Srečka Katanca, spremenil igralni položaj katerega od omenjene dvojice.   

Nov selektor je na prvi zbor povabil tudi pet novincev in sicer so to Jure Balkovec, Kenan Bajrić, Domen Črnigoj, Leo Štulac in Nemanja Mitrović. Vsi po vrsti so še nedolgo nazaj igrali za slovensko mlado reprezentanco, sedaj pa čedalje bolj uspešno nastopajo v tujini.

Kratkoročni cilj prenovljene slovenske članske reprezentance bodo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020, ki se bodo začele prihodnje leto. Že jeseni letos pa se najboljšim slovenskim nogometašem v majicah z državnim grbom obeta nastop v novoustanovljeni ligi narodov.

Velja še spomniti, da bo bo prihodnji torek v Stožicah proti Belorusiji (ob 20.15) za slovensko člansko reprezentanco še zadnjič zaigral dolgoletni kapetan Boštjan Cesarjem, ki je doslej zbral rekordnih 100 nastopov za našo izbrano vrsto. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.