Naslovnica Gospodarstvo Skupna turistična ponudba osrednjega dela Primorske

Skupna turistična ponudba osrednjega dela Primorske

Avtor: Spletno Uredništvo

Osrednji del Primorske se je pravkar povezal v skupno turistično destinacijo. Novico so oznanili na predstavitvi, ki je potekala na spomeniku na Cerju. Vipavci, Brici, Goričani in Kraševci bodo turistom skupaj ponujali naravne lepote in enokulinarčne užitke, ki jih v tem predelu Slovenije ne manjka.

Skupna turistična ponudba osrednjega dela Primorske

Ponudba vključuje naravne lepote širše regije, kulturno dediščino in gastronomske posebnosti, s posebnim poudarkom na vinih (foto: FB Vipavska Dolina)

 

Na spomeniku na Cerju so za turistično promocijo osrednjega dela Primorske stopili skupaj Vipavci, Brici, Goričani in Kraševci. Skupno zgodbo bodo odslej pisali pod sloganom ‘Zdaj je čas za vas. Brda. Vipavska dolina. Kras.’ Novi projekt povezuje številne lokalne turistične ponudnike, občine in že mednarodno uveljavljene turistične destinacije. Na seznamu sodelujočih je kar štiriindvajset atrakcij.

V Goriških Brdih so to Grad Dobrovo z zbirko Zorana Mušiča, Srednjeveška vasica Šmartno, Galerija Alma House v Medani, Vila Vipolže in Park miru na Sabotinu. V Vipavski dolini so se pobudi priključili Kostanjeviški samostan Nova Gorica, Trg Evrope Nova Gorica, Mirenski Grad, Galerija Oskarja Kogoja, Vipavski križ, Pilonova galerija Ajdovščina, Kovaški muzej Lokovec, Dvorec Lanthieri in Vinski muzej Vipava.

S Krasa sta pa se priključili najbolj prepoznavni destinaciji Kobilarna Lipica in Park Škocjanske jame, poleg tega pa še Pomnik miru na Cerju, Pepin vrt Dutovlje, Interpretacijski center kraške vegetacije in Vrt v Sežani, Špacalova galerija v Štanjelu, Škrateljnova domačija v Divači in Slamčeva domačija v Pliskovici. Goste bodo vabili s pestro kombinacijo narave, kulture, zgodovine, kulinarike in vrhunskih vin.

»Nova turistična ponudba vključuje brezplačna vodenja po največjih znamenitostih ob kozarcu avtohtonih vin, rebule, zelena ali terana, na Divaškem tudi slivovke, njen namen pa je goste popeljati na odkrivanje izjeme zgodovinske, kulturne in naravne dediščine območja treh regij ter izkušnjo obogatiti z okušanjem avtohtone vrhunske žlahtne kapljice,« so poudarili z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.