Naslovnica Slovenija Skrivnostnih 31 dogodkov letošnjih Erasmusovih dnevov

Skrivnostnih 31 dogodkov letošnjih Erasmusovih dnevov

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes so se v Sloveniji in drugje po svetu pričeli ‘Erasmus dnevi’. Letos se bo v treh dneh po vsem svetu zvrstilo skoraj 4500 dogodkov, v Sloveniji pa je predvidenih 31 dogodkov.
Klasičen ‘zbor študentov’ v okviru programa Erasmus (foto: Gaugi227/commons.wikimedia.org) 

Mednarodni ‘Erasmus dnevi’ so letos na vrsti že petič, pričeli pa so se danes in bodo trajali do sobote (16. oktobra 2021). Dnevi so priložnost, da raznovrstne izobraževalne institucije in posamezniki z vseh koncev sveta organizirajo različne dogodke ali pa se jih udeležijo, da predstavijo svoje izkušnje v programu Erasmus+ ter da se s tem mednarodnim programom podrobno spoznajo.

»Številni vrtci, šole, srednje šole, institucije terciarnega izobraževanja in druge izobraževalne institucije ter podjetja iz vse Evrope v teh dneh organizirajo mednarodne aktivnosti v okviru pobude Erasmus dnevi 2021. Pridružuje se jim tudi 25 slovenskih izobraževalnih institucij. V prihodnjih treh dneh se bo tako po vsem svetu zvrstilo skoraj 4500 dogodkov, od tega 31 v Sloveniji,« so pojasnili v  sporočilu za javnost.

Glavne teme letošnjih dogodkov v okviru Erasmus dnevov so vključevanje in raznolikost, skrb za okolje, digitalna transformacija in aktivna participacija. Namen vsega predvidenega dogajanja v Sloveniji, Evopi in po svetu je doseči čim večje število ljudi, širiti pozitivne učinke programa Erasmus+ in ozavestiti pomen mednarodne mobilnosti, mednarodnega sodelovanja in znanja, s katerim izboljšujemo kakovost izobraževanja.

Erasmus dneve sicer koordinira francoska nacionalna agencija, ostale nacionalne agencije pa ji pri tem pomagajo. Letos se obeta vrsta virtualnih seminarjev, dnevov odprtih vrat, virtualnih srečanj mednarodnih partnerjev, razstave, radijske oddaje, degustacije in celo spletne sobe pobega… Vendar pa izvajalci akcije niso objavili skupnega seznama vseh aktivnosti v Sloveniji in tudi uradna spletna stran Erasmusovih dnevov s spletnim zemljevidom ne deluje preveč zanesljivo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.