Naslovnica Trendi Multimedijska poplava novosti z RTV Slovenija

Multimedijska poplava novosti z RTV Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Radio-televizije Slovenija se v zadnjih dneh vrstijo novosti kot po tekočem traku. Nov je spletni portal RTV 365, prihaja koncert Big Banda, napovedujejo se trije orgelski koncerti, kmalu starta nova etno-kulinarična oddaja TV Koper in predvsem se bo že čez nekaj dni, natančneje v soboto, 23. oktobra, pričela nova tekmovalna sezona v zimskih športih.
V pestri ponudbi TV SLO bodo kmalu tudi obmorske kulinarične dobrote (foto: Dragan Klarica/RTV SLO)

TV Slovenija je danes predstavila nov portal multimedijskih vsebin ‘RTV 365’. Gre za novo spletno mesto RTV Slovenija, kjer so na enem mestu zbrane vse RTV vsebine, kot so filmi, serije, dokumentarci, radijske in televizijske oddaje, podkasti, risanke ter številne druge domače in tuje produkcije. Na voljo je tudi Filmoteka – obsežna  zbirka slovenskih filmov,  Poleg pestre palete novih vsebin pa so hkrati dvignili tudi raven uporabniške izkušnje.

Druga novica z RTV Slovenija je ta, da se Big Band RTV Slovenija se v soboto, 23. oktobra, ob 20. uri vrača na oder SiTi Teatra BTC. Tam bo na premiernem koncertu sezone orkester pod vodstvom dirigenta Tadeja Tomšiča nastopil skupaj z zasedbo Moonlight Sky. Skupina Moonlight Sky sicer nastopa že od leta 2000, zaznamujejo pa jo žanrsko raznovrstna glasba, melodičnost, ritmična pestrost in tehnična dovršenost.

Na radijskem programu RTV SLO Ars bodo v prihodnjih treh mesecih pripravili tri orgelske koncertne večere, na katerih bodo nastopili priznani domači in tuji organisti. Trije koncertni večeri posvečeni Primožu Ramovšu in Stanku Premrlu. Snemanja bodo zvečer 19. oktobra (Župnijska cerkev Sv. Jakova), 15. novembra v Frančiškanski cerkvi Marijinega oznanjenja ob in 15. decembra v Stolnici Sv. Nikolaja – vse v Ljubljani.

Posnetki pa bodo predvajani 24. oktobra, 21. novembra in 26. decembra ob 18.309 na programu Ars. Naslednja novica z RTV SLO je ta, da je Regionalni program TV Koper/Capodistria pripravil serijo oddaj ‘Kuhinja naših non – dediščina solin’. Rdeča nit desetih oddaj v slovenskem in italijanskem jeziku je dragocena kulturna in naravna dediščina zavarovanega območja slovenskih solin, ki jo bodo predstavili prek kulinaričnega izročila.

Oddaje bodo na sporedu ob nedeljah na TV SLO1 in sicer ob 12.40, voditelja bosta Branko Vrabec in Nina Klaut. Premierna oddaja bo na TV Koper na vrsti 24. oktobra, zaključna oddaja pa 26. decembra 2021. Nazadnje pa so z Službe za obveščanje javnosti pri RTV SLO spomnili še, da ima ‘nacionalka’ zakupljene pravice za prenose tekem svetovnega pokala Mednarodne smučarske zveze za vso tekmovalno sez0ojno 2021-22.

Sezona se bo namreč začela še pred koncem oktobra, zimski športni program bo vseboval preizkušnje svetovnega pokala v alpskem smučanju, teku na smučeh, smučarskih skokih, nordijski kombinaciji in deskanju na snegu. Z RTV Slovenija so dodali še, da je bila zadnja zimska sezona svetovnih pokalov bila najbolj gledana v zadnjih petih letih, spomnili pa so tudi, da bodo višek prihajajoče sezone Zimske olimpijske igre, ki bodo februarja v Pekingu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.