Naslovnica Trendi Skrivnost tiči v kakovostih, svežih, zanesljivih in neodvisnih informacijah

Skrivnost tiči v kakovostih, svežih, zanesljivih in neodvisnih informacijah

Avtor: Spletno Uredništvo

Prva letošnja novica z medijske družbe PRO Plus se ne nanaša na gledanost katerega od njihovih programov, ampak na obiskanost spletne strani 24ur.com. Slednja je namreč decembra s z okroglim milijonom ogledov postavila rekord med slovenskimi spletnimi mesti.

Skrivnost tiči v kakovostih svežih zanesljivih in neodvisnih informacijahPribližno polovica obiskovalcev slovenskih spletnih strani si prve informacije poišče na 24ur.com (foto: PR PRO Plus)

 

Z medijske družbe PRO Plus so posredovali sveže podatke zadnje raziskave, imenovane Merjenje obiskanosti spletnih strani (MOSS). Tam so v mesecu decembru lanskega leta zabeležili rekorden obisk na svojem spletnem mestu in obenem prevzeli primat na tem segmentu slovenskega spleta. Portal 24ur.com je namreč prejšnji mesec zabeležil okrogel milijon obiskovalcev.

In kje tiči skrivnost tega uspeha? Da to spletno mesto ustvarja kakovostno šolana novinarska ekipa in izkušeni uredniki, zato imajo uporabniki 24ur.com vedno na voljo sveže, predvsem pa tudi zanesljive, neodvisne in uporabne informacije. Milijon ogledov je zagotovo lep mejnik. »Dolgoročni cilji naše ekipe so s tem mejnikom izpolnjeni, hkrati pa postavljeni novi na ramenih te odgovornosti.

V času dolgotrajnih izrednih dogodkov – politične krize, pandemije, potresov – je obisk na naši spletni strani pokazatelj, da javnost potrebuje. Vsesplošna erozija zaupanja v medije koristi le ozkemu političnemu krogu, je pa dejstvo, da 95 % ljudi, ki obiskujejo novičarske strani, pride po informacije na 24ur.com,« je ob tem dejal odgovorni urednik spletne strani 24ur.com Jure Tepina.

S PRO Plusa so dodali še podatek, da 24ur.com ostaja tudi prva izbira slovenskih uporabnikov pametnih telefonov. Tudi po zaslugi prilagoditev celostne uporabniške izkušnje namreč kar 90 % uporabnikov dostopa do novic dneva preko mobilnih naprav. Poleg tega pa velja omeniti še pdoatek, da med celotno slovensko spletno populacijo 24ur.com dosega kar 71% uporabnikov.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.