Naslovnica Šport Skomina najsvetlejša točka, Cantarutti pa je letos lahko užival

Skomina najsvetlejša točka, Cantarutti pa je letos lahko užival

Avtor: Spletno Uredništvo

Ljubljana je gostila tradicionalni novoletni sprejem Nogometne zveze Slovenije. Prisotnih je bilo več kot 500 gostov, ki so se najbrž raje posvetili dogajanju v letu 2020, kot pa letošnjim razočaranjem.

Cantarutti je letos lahko uživalSojenje Damirja Skomine na finalu Lige prvakov je bila še najsvetlejša točka slovenskega nogometa v letu 2019 (foto: nzs.si)

 

Leto 2019 slovenskim ljubiteljem nogometa ne bo ostalo v prijetnem spominu. Razočaranje zaradi neuspeha članske reprezentance v kvalifikacijah za EP je bilo veliko, saj sta zmagi ob fantastični igri proti Poljski in Izraelu odprli vrata do napredovanja, potem pa sta sledila boleča poraza proti Severni Makedoniji in Avstriji. No, boleča sta bila za ljubitelje nogometa, za ostale pa ne, nekateri so celo uživali.

Na Dnevih Olimpijskega komiteja Slovenije namreč je državni sekretar z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti pojasnil, da je kar zadovoljen z neuspehom nogometne izbrane vrste, saj bo tako ostalo več pokroviteljskega denarja za ostale športe. Verjetno Cantaruttija letos niso povabili na novoletno zabavo, ki se jo je sicer udeležil tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin.

Med ostalimi gosti so bili selektorji Slaviša Stojanović, Srečko Katanec in Matjaž Kek, najboljša strelca v zgodovini reprezentance Zlatko Zahovič in Milivoj Novaković ter tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec. Prisotne je z govorom pozdravil predsednik NZS Radenko Mijatović, ki je spomnil na svetle trenutke v zgodovini slovenskega nogometa in tudi na letošnji dogodek, ko je slovenski sodnik Damir Skomina sodil finale lige prvakov.

Mijatović se je dotaknil članske reprezentance ter tudi mlajših selekcij, saj bo bosta Slovenija in Madžarska leta 2021 skupaj gostili evropsko prvenstvo U-21. Predvidoma pa bo že prihodnje leto zelo pestro, saj bo NZS praznovala 100 let obstoja.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.