Naslovnica Trendi Škof in Stanić začenjata koncertni julij na Letnem vrtu

Škof in Stanić začenjata koncertni julij na Letnem vrtu

Avtor: Spletno Uredništvo
Prvi od skupno 21-ih glasbenih nastopov, ki se bodo v mesecu juliju zvrstili na Letnem vrtu Gala hale, bo koncert dua Škof in Stanić. Gostitelji koncerta iz Društva Kapa napovedujejo, da bo v soboto 1. julija moč prisluhniti enkratni kombinaciji žlahtne poezije in mešanice šansona, kabareta, etna in jazza.
Škof in Stanić začenjata koncertni julij na Letnem vrtu

Zanimiv plakat za sobotni koncert (foto: PR Društvo Kapa)

Duo Škof in Stanić ni sestavljen iz nekdanjih vratarjev rokometnih reprezentanc Slovenije in Srbije Gorazda in Darka, ampak gre za glasbenika Janeza Škofa in Marjana Stanića. Sicer sta oba znana tudi po številnih igralskih vlogah, še bolj pa kot člana ljubljanske zasedbe Čompe. Ta sekstet že od leta 1994 navdušuje s svojevrstno kombinacijo žlahtne poezije, šansona, kabareta, drobcev etna in jazza ter temu dodaja tudi malce punkovske energije.

»Glasbeni izraz Škofa in Stanića se ne razlikuje kaj dosti od tistega, ki ga goji matični bend, a je spričo same sestave in manjšega inštrumentarija v končni sliki manj zvočnega vrveža. Zato pa je več neposredne, ‘telepatske’, izmenjave med Škofom, ki pritiska na gumbe harmonike in poje, ter Stanićem, ki maha in udriha levo in desno, spodaj in zgoraj,« so pojasnili organizatorju sobotnega koncerta iz Društva Kapa.

Podobno kot Čompe tudi duo Škof & Stanić daje velik poudarek besedilom. Uporablja namreč tekste nekaterih velikanov slovenskega pesništva, kot so Dane Zajc, Milan Jesih, Edvard Kocbek in Andrej Rozman Roza. Sobotni koncert pa bo sicer le prvi od skupno kar 21-ih glasbenih nastopov v živo, ki se bodo v prihajajočem mesecu juliju zvrstili na Letnem vrtu Gala hale (ali v primeru dežja v sosednji dvorani).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.