Naslovnica Gospodarstvo Tudi Japonci odkrivajo prednosti Luke Koper

Tudi Japonci odkrivajo prednosti Luke Koper

Avtor: Spletno Uredništvo

Delegacija Luke Koper se je med tednom na Dunaju udeležila seminarja o možnostih in priložnostih uporabe koprskega pristanišča za japonska podjetja, ki poslujejo v Srednji in Vzhodni Evropi. Dogodek je organiziral JETRO, japonska agencija za zunanjo trgovino in Japonska gospodarska zbornica na Dunaju.

Tudi Japonci odkrivajo prednosti Luke Koper

Pretovor avtomobilov je ena od večjih ‘uspešnic’ v poslovanju Luke Koper (foto: luka-kp.si)

 

Seminarja v avstrijski prestolnici se je udeležilo 30 predstavnikov japonskih podjetij, ki imajo svoje izpostave na območju Srednje Evrope. Strokovna delegacija Luke Koper je gostom predstavila prednosti transportne poti preko Luke Koper in tudi napovedala ključne nove investicije, s katerimi bodo omogočili nadaljnjo rast pretovora ter zagotovili visoko raven pristaniških storitev.

Na osnovi svojih osebnih dolgoletnih izkušenj je prednosti krajše transportne poti preko Luke Koper predstavil tudi predstavnik enega izmed večjih japonskih logistov, ki je v minulih letih večji delež svojega tovora že preusmeril iz severnoevropskih pristanišč na Koper. Preko koprskega pristanišča je v letu 2018 za Japonsko in iz Japonske v Evropo potovalo približno 450.000 ton blaga. Večinoma je šlo za kontejnerje (27.000 TEU) in avtomobile (40.700 enot).

Pomemben segment predstavljajo tudi količine raznovrstnega blaga, ki jih Japonska proizvaja izven svojih meja in jih uvaža v Evropo. V sporočilu za javnost Luke Koper so dodali še, da si v luči vedno večjega števila novih japonskih investicij v regiji ter še posebej zaradi nedavno sklenjenega prostotrgovinskega sporazuma med EU in Japonsko, vsekakor obetajo nadaljnje povečanje količin tovora z japonskim predznakom.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.