Naslovnica Trendi Shang-Chi in legenda o desetih prstanih

Shang-Chi in legenda o desetih prstanih

Avtor: Spletno Uredništvo
Novost tedna v slovenskih kinematografih bo film ‘Shang-Chi in legenda o desetih prstanih’. Film izvira iz Marvel Studios, Shang-Chi zato ne more biti drugega kot stripovski super-junak iz Azije. Gre torej za borilno-akcijski film, s kanadskim igralcem kitajskih korenin Simum Liujem v glavni vlogi.
Glavni junak se mora soočiti s preteklostjo in z lastnim očetom (foto: Blitz Slovenija)

Shang-Chi je stripovski super-junak azijskega porekla, kar je bila vsaj nekoč v svetu stripov redkost, kot je bila tudi za celotno ameriško filmsko industrijo, da glavni junak ni bil belec. Lik Shang-Chija je bil rojen prav v letih, ko se je prikriti rasizem v ameriški kulturi dokončno zamajal. Stripovskega super-junaka sta ustvarila Steve Englehart in Jim Starlin leta 1973, na višku popularnosti legendarnega Bruce Leeja in tedanje TV oddaje Kung Fu.

Kljub temu, da je azijsko tržišče je ogromno, in čeprav sta Bruceu Leeju sledila Jackie Chan in Jet Li, pa je Shang-Chi šele sedaj dobil svojo filmsko verzijo. Glavna vloga v prihajajočem borilno-akcijskem spektaklu ‘Shang-Chi in legenda o desetih prstanih’ je sicer pripadla kanadskemu igralcu kitajskih korenin Simu Liuju. »Shang-Chi si želi normalnega življenja, a ga oče povleče nazaj v organizacijo, ki jo je že enkrat zapustil.

Nato odkrije, da je njegov oče ne samo vodja te organizacije, ampak tudi svetovno znan kriminalec, ki želi, da sin zavzame njegovo mesto in sledi njegovi viziji. A Shang-Chi se tej ideji in hkrati očetu upre. Tako spremljamo dobeseden boj med očetom in sinom, ki se je vsega, kar zna, naučil prav od njega samega. Ali lahko zmaga boljši borec, ki misli, da je ves svet njegov, ali bolj srčen borec, ki ve, kaj je prav in kaj ne,« pravi napovednik filma.

Seveda v filmu ne bodo izostali epski kung-fu spopadi, neverjetne scenografije in celo zmaj bo odigral svojo vlogo. ‘Shang-Chi in legenda o desetih prstanih’ prihaja v kina po vsej Sloveniji v distribuciji Blitz Film & Video Distribution v četrtek, 2. septembra.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.