Naslovnica Šport Košarkarji Slovenije najprej proti Hrvatom, Fincem in Švedom

Košarkarji Slovenije najprej proti Hrvatom, Fincem in Švedom

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes je bil na vrsti žreb kvalifikacijskih skupin svetovnega košarkarskega prvenstva, ki ga bodo leta 2023 predvidoma skupaj gostile Indonezija, Japonska in Filipini. Slovenija je bila nosilka evropske skupine C, v katero so po žrebanju pristale še Hrvaška, Švedska in Finska.
Prizor s sprejema slovenskih košarkarjev po vrnitvi z Olimpijskih iger (foto: FB KZS)

Kot so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije (KZS) se bo za nastop na naslednjem svetovnem prvenstvu v košarki, ki ga bodo leta 2023 predvidoma skupaj gostile Indonezija, Japonska in Filipini, potegovalo 80 reprezentanc z vseh koncev sveta. Skupno bo odigranih kar 420 kvalifikacijskih tekem. V afriškem, azijsko-oceanskem in ameriškem delu kvalifikacij bo nastopilo po 16 reprezentanc, v evropskem delu kvalifikacij pa kar 32 držav.

Sicer sta dve državi gostiteljici SP – Filipini in Japonska – že neposredno uvrščeni na svetovno prvenstvo, medtem ko si bo tretji gostitelj Indonezija morala še priigrati vstopnico in sicer z uvrstitvijo v četrtfinale azijskega pokala. Na svetovnem prvenstvu bo zaigralo 32 reprezentanc, od tega se jih bo 12 uvrstilo prek evropskega dela kvalifikacij. Kvalifikacijsko obdobje bo dolgo, saj bo trajalo od novembra letošnjega leta pa vse do februarja leta 2023.

V evropski del kvalifikacij je bil že pred žrebom razdeljen v osem skupin s štirimi ekipami (A-H), pri čemer je bila Slovenija  nosilka skupine C. Po žrebanju so v to skupino pristale še Hrvaška, Švedska in Finska. »Po šestih odigranih tekmah bodo iz skupinskega dela napredovale prve tri reprezentance iz vsake od skupin in tvorile nove štiri skupine po sistemu (I=A+B, J=C+D, K=E+F in L=G+H). Vsi rezultati iz prvega dela kvalifikacij se prenašajo,« so še pojasnili s KZS.

Slovenska članska izbrana vrsta torej ne bi smela imeti prevelikih težav za preboj v drugi del kvalifikacij, potem pa bo stopnja zahtevnosti najbrž že precej višja.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.