Naslovnica Šport Šest slovenskih odbojkarskih klubov v evropskih tekmovanjih

Šest slovenskih odbojkarskih klubov v evropskih tekmovanjih

Avtor: Spletno Uredništvo

Odbojkarska zveza Slovenije je Evropski odbojkarski konfederaciji (CEV) pravkar oddala prijave šestih slovenskih ekip, ki jih bomo v prihodnji tekmovalni sezoni lahko spremljali v evropskih pokalih. Od tega sta dve ekipi odbojkarjev in kar štiri ekipe odbojkaric.

Šest slovenskih odbojkarskih klubov v evropskih tekmovanjih Prvake Ljubljančane in prvakinje Mariborčanke čakajo nastopi v Ligi prvakov oz. Ligi prvakinj (foto: odbojka.si)

 

Z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) so sporočili, da se v bodo boj za evropske uspehe v ženski konkurenci podale kar štiri ekipe. Slovenske prvakinje, odbojkarice Nove KBM Branik iz Maribora, bodo v sezoni 2019/20 igrale v elitni Ligi prvakinj. Toda tokrat bodo imele malce lažje delo, saj so že neposredno uvrščene v skupinski del tekmovanja in se jim zato ne bo več potrebno prebijati skozi kvalifikacije.

Novogoriški ženski odbojkarski klub Gen-i Volley, ki je letos državno prvenstvo zaključil na drugem mestu, bo jeseni tekmoval v evropskem pokalu CEV. Slovenske pokalne prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyja iz Kamnika, pa bodo nastopile v pokalu CEV Challenge. V istem tekmovanju bo sicer igrala tudi dekleta Odbojkarskega kluba Spodnja Savinjska z ekipo SIP Šempeter.

V moški klubski konkurenci pa bosta v prihajajoči sezoni v evropskih tekmovanjih nastopili le dve slovenski moštvi. Državni in pokalni prvaki, odbojkarji ACH Volley Ljubljana bodo znova tekmovali v Ligi prvakov, medtem ko se kamniški Calcit, ki je v minuli sezoni v državnem prvenstvu in v pokalnem tekmovanju osvojil srebro, tokrat podaja v pokal CEV Challenge.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.