Naslovnica Trendi Šest novih, a že zelo izkušenih kolumnistov na Siolu

Šest novih, a že zelo izkušenih kolumnistov na Siolu

Avtor: Spletno Uredništvo
S spletnega mesta Siol.net prihaja novica, da so pravkar okrepili svoje novinarske vrste s šesterico strokovnjakov za različna področja sodobnega življenja. Teh šest ekspertov bo redno objavljalo svoje kolumne, tako da so sedaj število kolumnistov povišali na okroglih deset.
Šest novih, a že zelo izkušenih kolumnistov na Siolu

Janez Šuštaršič, Nina Gaspari, Majda Širca, Tomaž Ambrožič, Branko Soban, Žiga Turk (foto: TS Media PR)

Spletni portal Siol.net je k sodelovanju pritegnil kar 6 novih avtorjev kolumn in sicer so to zunanjepolitični komentator in publicist Branko Soban, strokovnjakinja za medije in voditeljica podkasta Nina Gaspari, strokovnjak za športni marketing Tomaž Ambrožič, umetnostna zgodovinarka in publicistka Majda Širca, podkaster in bloger Aljaž Pengov Bitenc ter politolog Boštjan Udovič.

Sicer sta kot kolumnista na Siolu doslej redno objavljala nekdanji minister za kulturo Žiga Turk in nekdanji minister za finance Janez Šušteršič, občasno pa sta objavljala svoje kolumne še avtor, pisatelj, režiser in predavatelj Miha Mazzini ter profesorica mednarodnih odnosov in dobra poznavalka zunanje politike Sabina Lange. »Siolovi kolumnisti odstirajo in odpirajo prostor za kritično razpravo o pomembnih temah za slovensko javnost.

Razmišljajo in postavljajo vprašanja, včasih razlagajo ter podajajo nasvete in rešitve, včasih pa tudi koga razburjajo. A kritično razmišljanje je gibalo razvoja. Siolove kolumne priznanih avtorjev ponujajo dragocen kamenček v sestavljanju tega mozaika,« je o kolumnah in kolumnistih povedal odgovorni urednik spletnega portala Mihael Šuštaršič.

Dejstvo je, da današnji v poplavi sodobne propagande in delno resničnih novic, ljudje radi prisluhnejo tudi mnenjem in pogledom znanih Slovencev. Tako so lahko vsaj prepričani, da je avtor teksta resnična oseba, da je ta oseba pri pisanju razmišljala s svojimi možgani in da teksta ni prepisala iz drugih medijev.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.