Naslovnica Šport Italijanke so zadnja ovira za slovenski odhod na SP

Italijanke so zadnja ovira za slovenski odhod na SP

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko žensko rokometno reprezentanco v prihodnjih dneh čakata dve kvalifikacijski tekmi za prihodnje svetovno prvenstvo. Slovenija se bo najprej v gosteh in potem še doma pomerila z Italijo.
Italijanke so zadnja ovira za slovenski odhod na SP

Slovenska ženska članska reprezentanca ob zadnjem gostovanju na Slovaškem (foto: FB RZS/slovakiahandball.sk)

Pred prihajajočim zborom slovenske ženske rokometne reprezentance so na Rokometni zvezi Slovenije pripravili tiskovno konferenco, na kateri je selektor Dragan Adžić govoril o kvalifikacijskih tekmah proti Italiji, o spremembah v ekipi in o predvidenih aktivnostih v naslednjih dveh tednih. Prva tekma proti Italijankam bo v soboto, 8. aprila, ob 18.30 v Chietiju, druga pa v sredo, 12. aprila, ob 17.30 na Kodeljevem v Ljubljani.

Sicer so vse slovenske reprezentančne selekcije v rokometnih dvobojih proti italijanskim v vlogi favorita, vendar se kakovostne razlike skozi čas nenehno manjšajo, tako da se nasprotnikov in v tem primeru nasprotnic ne sme podcenjevati. V našem taboru je sicer zaradi zdravstvenih težav tokrat že odpadla Elizabeth Omoregie, medtem ko so nastopi Ane Gros, Nine Zulić in Barbare Lazović še vprašljivi.

“V Italiji se v zasedbo vrača njihova najboljša igralka, kar kaže na to, da želijo dvigniti raven svoje igre. Branka Mijatović je analizirala zadnjih šest tekem Italijank in nanje se pripravljamo z enako intenzivnostjo kot na najboljše ekipe,” je razkril selektor Adžić. Naša reprezentanca se bo v Ljubljani zbrala v ponedeljek (3. aprila) nato bo v prestolnici vadila do četrtka, ko bo celotna slovenska ekspedicija odpotovala v osrednjo Italijo.

Tam bo v soboto odigrala prvi dvoboj, nato pa sledi povratek domov in v sredo (12. 3.) še drugi obračun na Kodeljevem. Na tem srečanju se bo od dresa z državnim grbom poslovila dolgoletna vratarka Slovenije Branka Zec. Letošnje svetovno prvenstvo v rokometu pa bo bodo od 29. novembra do 17. decembra skupaj gostile Danska, Norveška in Švedska.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.