Naslovnica Gospodarstvo SES lani z nadpovprečno prodajo in porastom obiskovalcev

SES lani z nadpovprečno prodajo in porastom obiskovalcev

Avtor: Spletno Uredništvo
Trgovska družba SES Spar European Shopping Centers je objavila podatke o poslovnih uspehih v lanskem letu v Sloveniji in pa tudi na mednarodni ravni. Poleg tega je napovedala dokončanje fotovoltaičnih mrež v svojih slovenskih nakupovalnih središčih že do meseca junija.
SES lani z nadpovprečno prodajo in porastom obiskovalcev

Aleja je najbolj moderno nakupovalno središče v Sloveniji (foto: ATP/Pierer/SES/IPPR)

V lanskem letu 2022 so nakupovalna središča SES Spar European Shopping Centers na območju Slovenije poslovala zelo pozitivno. Prihodki od prodaje so v nakupovalnih središčih Europark Maribor, Aleja Ljubljana, Citypark Ljubljana, Center Vič Ljubljana in Citycenter Celje lani skupno narasli na preko 660 milijonov evrov, kar je bilo za 20 odstotkov več kot v letu pred tem (2021).

»Ljudje so se vrnili k fizični trgovini. Skupaj z našimi trgovskimi partnerji smo se v letu 2022 osredotočali na naše stranke. Poleg doživljajskega značaja smo ponudbo storitev na naših nakupovalnih destinacijah še izboljšali. Hkrati vlagamo tudi v gradnjo na naših lokacijah in pripisujemo poseben pomen ukrepom, ki pomembno spodbujajo trajnost,« je ob tem dejal regionalni vodja SES Slovenija Toni Pugelj.

Od vseh podatkov družbe najbrž še najbolj izstopa tisti o številu obiskovalcev, saj naj bi lani nakupovalna središča SES v Sloveniji skupno obiskalo več kot 23 milijonov ljudi. S SES-a pa so še spomnili, da bo letos v njihovih nakupovalnih središčih v Sloveniji začelo obratovati pet visokozmogljivih fotovoltaičnih sistemov. Sicer pa so pri SES lahko zadovoljni tudi s poslovnimi rezultati na mednarodni ravni.

Matična družba SES Spar European Shopping Centers danes upravlja 30 večjih nakupovalnih destinacij v Sloveniji, Avstriji, na Hrvaškem, v Italiji, na Madžarskem in na Češkem. Bruto prodaja in število obiskovalcev v nakupovalnih središčih SES sta lani povsod opazno povečala. Z več kot 100 milijoni obiskovalcev so trgovski partnerji lani v nakupovalnih središčih SES ustvarili prodajo v skupni vrednosti 3,1 milijarde evrov.

To je za 18,5 % več kot leta 2021 ter pomeni vrnitev v smeri pred-koronskih poslovnih rezultatov. Podjetje s sedežem v Salzburgu ima v 6 evropskih državah le sicer le 409 zaposlenih, vendar nakupovalne lokacije SES predstavljajo delovna mesta za skupno okrog 18.000 ljudi, ki so zaposleni v trgovskem, gastronomskem in storitvenem področju.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.