Naslovnica Gospodarstvo Serija spletnih seminarjev za nosilce slovenskih investicijskih projektov

Serija spletnih seminarjev za nosilce slovenskih investicijskih projektov

Avtor: Spletno Uredništvo

Javna agencija SPIRIT Slovenija je danes pričela s serijo treh spletnih izobraževalnih seminarjev, ki so namenjeni nosilcem slovenskih investicijskih projektov. Sodelujočim želijo predstaviti razvojne faze investicijskega projekta, jih usposobiti za privabljanje morebitnih investitorjev ter jih seznaniti s potencialom digitalizacije na področju investiranja.  

Serija spletnih seminarjev za nosilce slovenskih investicijskih projektov

S seminarji bi radi strokovno pomagali pri iskanju investitorjev za slovenske projekte (foto: pixabay.com)

 

Prvi investicijski webinar z naslovom ‘Identifikacija, predstavitev in izpeljava investicijskega projekta’ je bil na vrsti danes dopoldan, na njem pa so organizatorji z javne agencije SPIRIT Slovenija sodelujočim predstavili razvojne faze investicijskega projekta, konkreten potek prodaje ali nakupa podjetja in tudi primer dobre prakse razvoja investicijskega projekta v lokalni skupnosti.

Drugi v seriji investicijskih webinarjev so na javni agenciji poimenovali ‘Perfect Pitch in iskanje investitorjev’, na vrsti pa bo prihodnjo sredo, 11. novembra (enako kot ostala dva med 10.00 in 11.30). Na njem bodo udeleženci izvedeli, kako je potrebno pripraviti vrhunsko predstavitev, s katero bodo ponudniki investicijskih projektov prepričali potencialne investitorja, da je njihov projekt vreden pozornosti.

Zadnji v seriji treh webinarjev pa nosi delovni naslov ‘Digitalni pristopi za predstavitev investicijskih projektov’ in bo na sporedu tretjo novembrsko sredo (18. novembra). Na njem bodo udeležencem predstavili prednosti digitalnega pristopa pri pridobivanju investitorjev za investicijski projekt, vključno z različnimi konkretnimi orodji in uporabnimi nasveti. Za zadnja dva seminarja so sicer prijave še odprte.

Z agencije SPIRIT Slovenija so zapisali še, kako je njihov temeljni cilj spodbujanje tujih neposrednih investicij, promocija slovenskega investicijskega okolja ter tudi pridobivanje tujih neposrednih investitorjev. V letošnjem, zaradi pandemije zelo posebnem letu, agencija svoje aktivnosti prilagaja spremenjenim razmeram in je poleg ostalega začela še bolj intenzivno sodelovati z lokalnimi nosilci investicijskih projektov.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.