Naslovnica Trendi Septembra v kina prihaja deseta grozljivka franšize Žaga

Septembra v kina prihaja deseta grozljivka franšize Žaga

Avtor: Spletno Uredništvo
Znana filmska franšiza ‘Žaga’ bo že na pričetku letošnje jeseni bogatejša za nov film ki bo že deseti po vrsti. V kinematografe po vsem svetu bo namreč prišel film ‘Žaga X’.

Ekipa ‘Žage 10’ oz. ‘Žage X’ je že sodelovala pri prejšnjih ‘Žagah'(foto: Alexando Nolanos Escamilla/Blitz Slovenija)

Franšiza ‘Žaga’ velja za eno najuspešnejših franšiz grozljivk vseh časov, saj je na globalni ravni ustvarila že več kot 1 milijardo dolarjev dobička. Tudi podatek, da so doslej v tej franšizi že posneli 9 filmov in da kmalu prihaja še deseta filmska produkcija, pove veliko. Naokrog je namreč zelo malo filmskih franšiz, ki se lahko pohvalijo z več posnetimi filmi. Najnovejši prihajajoči film pa nosi naslov ‘Žaga X’ in ostaja zvest dosedanji zgodbi.  

»Dogajanje je postavljeno v obdobje med Žago in Žago II, prikazuje pa Ugankarjevo najbolj osebno igro Žage do sedaj. John Kramer je takrat namreč odpotoval v Mehiko, kjer se je udeležil tveganega eksperimentalnega medicinskega postopka, ki naj bi čudežno ozdravil njegovega raka, žal pa je hitro ugotovil, da je bila operacija in celoten medicinski postopek zgolj prevara za goljufanje najbolj ranljivih.

Oborožen z novim razlogom se zloglasni serijski morilec vrne k svojemu delu z novo igro Žage, v kateri se na svoj značilen, iznajdljiv, predvsem pa pretresljiv način loti prevarantov medicinske ustanove. To ni maščevanje, to je ponovno prebujenje,« razkriva napovednik. Režiser filma je Kevin Greutert, ki je v preteklosti že režiral dva filma iste franšize in sicer filma ‘Žaga 6’ ter ‘Žaga 3D’.

Podobno sta scenarij spisala Peter Goldfinger in John Stolberg, ki sta enako vlogo že imela pri filmih ‘Žaga 8 ‘ in ‘Spirala bolečine: Nova zapuščina igre Žaga’. Pri slednjem, devetem filmu franšize sta bila producenta Mark Burg in Oren Koules, ki sta ostala producenta tudi za ‘desetko’. Grozljivka ‘Žaga x’ bo sicer v distribuciji Blitz Filma v slovenske kinematografe prišla 29. septembra letos.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.