Naslovnica Šport Seminar za mladinske trenerje na Brdu, za članske pa v Portorožu

Seminar za mladinske trenerje na Brdu, za članske pa v Portorožu

Avtor: Spletno Uredništvo

Nogometaši so šele pred kratkim začeli zimske počitnice, trenerji pa so še naprej aktivni. Nogometna zveza Slovenije je že izpeljala vsakletni seminar za mladinsko stroko, drugi teden januarja pa bo na vrsti še licenčni seminar za trenerje članskih ekip.    

seminar trenerjiTrenerji slovenskih ekip morajo vsako leto obnavljat svoje znanje (foto: SJ/nzs.si)

 

V Nacionalnem nogometnem centru Brdo so v minulih dneh opravili izpopolnjevalni seminar za vodje mladinskih programov prve in druge Slovenske mladinske lige (SML) ter Slovenske kadetske lige (SKL) ter trenerje mladinskih in kadetskih selekcij v obeh tekmovanjih. Seminarja so se udeležili tudi vsi selektorji mlajših slovenskih izbranih vrst, direktor reprezentanc Milan Miklavič in vodja tehničnega sektorja Nogometne zveze Slovenije (NZS) Matjaž Jaklič.

“Prisotni so v okviru dnevnega reda pozornost posvetili tekmovalni sezoni v 1. SML/SKL in 2. SML/SKL, se seznanili z reprezentančnim koledarjem za leto 2019 in tekmovalnim koledarjem pomlad 2018/19. Poleg tega so bile predstavljene tudi novosti, ki jih prinaša inštruktorska služba NZS, analiza slovenske kadetske reprezentance na EP U17 2018 in trenerska usposabljanja v letu 2019” so zapisali na spletni strani NZS.

V Portorožu pa se bodo 12. in 13. januarja zbrali slovenski trenerji članskih ekip. Pod okriljem Združenja nogometnih trenerjev Slovenije (ZNTS) se bo namreč odvijal vsakoletni seminar za trenerske licence Uefa PRO, PRO in Uefa A za leto 2019. Obsežnejši del programa bo na sporedu v soboto, ko bodo o različnih temah predavali sedanji slovenski selektor Matjaž Kek, nekadanji selektor Zdenko verdenik, Janez Vodičar, Tanja Kajtna, Milan Čoh in Branko Škof.

Praktični del seminarja bo vodil Slobodan Pavković, sobotno dogajanje pa se bo zaključilo z okroglo mizo, na kateri bodo gostje slovenski selektorji in s podelitvijo certifikatov Uefa A. Nedeljski del seminarja bo minil v znamenju predavanj Luke Milanoviča, Oliverja Bogatinova in Matjaža Vogrina. Sledila bo še druga okrogla miza, na kateri bodo gostje trenerji slovenskih prvoligašev. Čisto za konec pa so prihranili še podelitev certifikatov Uefa PRO in PRO.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.