Naslovnica Svet & EU Šele sedaj so objavili poročilo programa Erasmus+ za leto 2020

Šele sedaj so objavili poročilo programa Erasmus+ za leto 2020

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Evropske komisije je prišla novica, da je bilo ta konec tedna objavljeno Poročilo programa Erasmus+. Poročilo pa ne govori o letu, ki se pravkar izteka, ampak o letu 2020, kar ponovno lepo kaže, da se v EU nekatere zadeve vlečejo absolutno prepočasi.
Kljub izbruhu pandemije je tudi lani program Erasmus+ osrečil veliko študentov (foto: ec.europa.eu)

Evropska komisija je pravkar objavila sveže ‘Poročilo programa Erasmus+’, vendar pa to poročilo ne govori o letošnjem letu, ampak so šele sedaj na voljo podatki o lanskem letu (2020). Dokument kaže, da je lani program Erasmus+’, kljub vsem težavam in zapletom zaradi obsega pandemije koronavirusa, uspešno podprl skoraj 640 000 učnih izkušenj v tujini ter zagotovil financiranje 20 400 projektom in 126 900 organizacijam.

»Sofinanciranih je bilo več kot 185 600 dejavnosti mobilnosti za učence in osebje v sektorju poklicnega izobraževanja in usposabljanja, skoraj 180 000 mladih in mladinskih delavcev pa je izkoristilo sredstva programa Erasmus+, bodisi v obliki mladinskih izmenjav bodisi v obliki priložnosti za mladinske delavce. Evropski teden športa je dosegel nov rekord, saj se je 32 600 dogodkov udeležilo več kot 15,6 milijona udeležencev iz Evrope,« pravi poročilo Komisije EU.

V dokumentu so še dodali, da se je na področju visokošolskega izobraževanja lani v tujini skupno učilo, usposabljalo ali poučevalo več kot 323 000 študentov in študentov pripravnikov ter 44 000 zaposlenih. Mednarodne dejavnosti programa Erasmus+ so tako tudi lani prispevale k splošnim geopolitičnim prednostnim nalogam Komisije EU, s poudarkom na Zahodnem Balkanu, vzhodnem in južnem sosedstvu ter Afriki.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.