Naslovnica Gospodarstvo Na sejmih zelenega turizma in gastronomije od sladoleda do Cerarja

Na sejmih zelenega turizma in gastronomije od sladoleda do Cerarja

Avtor: Spletno Uredništvo

Od jutri, srede 31. januarja, pa vse do sobote, 3. februarja, bo na Gospodarskem razstavišču na vrsti sejem Natour Alpe-Adria, katerega rdeča nit bo zeleni, aktivni turizem. Vzporedno pa bo potekal tudi ‘GASTexpo – Sejmi okusov, kjer bodo v ospredju gastronomija, gostinsko-hotelska oprema ter mednarodni sejem sladoleda. Skupno torej kar štirje sejmi naenkrat, ponudba za obiskovalce pa bo temu primerno prestra. 

 

sladoled 3

Ne glede na zimski letni čas se ta teden obeta nekaj sladkega za brbončice ljubiteljev sladoleda (foto: maxpixel.freegreatpicture.com)

 

Na 29. sejmu Natour Alpe-Adria, ki je osrednji sejemski dogodek te vrste v Sloveniji, bo letos sodelovalo prek 200 turističnih ponudnikov iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Albanije, Italije, Avstrije, Madžarske, Češke republike, Jordanije in celo Nepala. Sejem bo spremljalo bogato vzporedno dogajanje – od strokovnih posvetov do potopisnih predavanj. Prireditev bo sicer uradno odprl dr. Miro Cerar, predsednik Vlade Republike Slovenije.

Aktivni oddih v naravi bodo na sejmu predstavili Slovenska turistična organizacija, Turistična zveza Slovenije (s prek 300 lokalnih skupnosti in društev), Turizem Ljubljana, Ribiška zveza Slovenije, Planinska zveza Slovenije, GIZ Pohodništvo in kolesarjenje, Zavod za gozdove Slovenije, Združenje slovenskih turističnih kmetij, prisotnih pa bo tudi nekaj tujih destinacij.

Posebej odmeven bo prvi dan sejma, ko organizatorji vabijo na predstavitev novega poziva za destinacije, ponudnike in parke za pridobitev znaka Slovenia Green. Znak Slovenia Green bo podelila Slovenska turistična organizacija že dopoldan. Takoj po uradnem odprtju sejma, ob 12.30, bo na sporedu pogovor z neutrudnim ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom in sicer bo beseda tekla  o strategiji turističnega razvoja Slovenije do leta 2021.

Sledili bosta okrogli mizi o razvoju avtodomarskega turizma v Sloveniji in o potencialih kulinaričnega turizma Slovenije. Zvečer bo na vrsti še podelitev priznanj Planinske zveze Slovenije za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za lansko leto.

Hkrati s sejmom Natour Alpe Adria bo potekal v organizaciji Primorskega sejma še dogodek ‘GASTexpo – Sejmi okusov’. Gre za 12. mednarodni sejem gastronomije in gostinsko hotelske opreme ter mednarodni sejem sladoleda, vsa prizorišča pa bo moč obiskati z enotno vstopnico. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.