Naslovnica Šport Sedemdeset let Košarkarske zveze Slovenije

Sedemdeset let Košarkarske zveze Slovenije

Avtor: Spletno Uredništvo

Košarkarska zveza Slovenije v letu 2020 praznuje 70 let delovanja. Za uvod v praznovanja bodo že v sredo, 15. januarja startali z rojstnodnevno zabavo prav tam, kjer se je vse skupaj začelo in sicer na ljubljanskem Taboru.

Sedemdeset let Košarkarske zveze Slovenije

Mnogi nestrpno pričakujejo zgodovinski filmski zapis o slovenski osvojitvi evropskega košarkarskega prestola (foto: fiba.com)

 

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) bo jubilejno leto začeli z januarsko rojstnodnevno zabavo, ki bo že čez nekaj dni – 15. januarja. Na ta dan je bila namreč leta 1950 na Taboru v Ljubljani izpeljana ustanovna skupščina Košarkarske zveze Slovenije. 70. rojstni dan bo KZS praznovala v družbi vseh, ki so v Sloveniji tako ali drugače povezani s košarko.

Sicer letos KZS čaka veliko izzivov, tako na košarkarskem parketu, kot tudi izven njega. Številne letošnje aktivnosti bodo predstavili že na rojstnodnevni zabavi. Za primerno to bo s svojo glasbeno zasedbo poskrbel velik košarkarski navdušenec, imitator, glasbenik in voditelj Klemen Slakonja.

Zveza pa je vseeno že ta teden vsaj malce razkrila še preostala dva dogodka, ki bosta sestavna dela praznovanj visoke obletnice. Junija bodo tako pripravili posebno presenečenje in v Stožicah izpeljali posebno tekmo slovenske moške članske reprezentance (upamo, da tudi z Luko Dončičem).

Glavno praznovanje ob 70-letnici pa bodo pripravili jeseni, ko bo premierno predvajan tudi težko pričakovani dokumentarni film o nepozabni poti zlate slovenske reprezentance na evropski prestol leta 2017.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.