Naslovnica Šport Še tri nastopi slovenske moške reprezentance

Še tri nastopi slovenske moške reprezentance

Avtor: Spletno Uredništvo

 Slovenska moška članska reprezentanca se je že zbrala na pripravah v Zrečah in začela s treningi pred pripravljalno tekmo z Avstrijo ter predvsem pred kvalifikacijskima tekmama z Latvijo in Estonijo.

Še tri nastopi slovenske moške reprezentanceDoslej so naši vse opravili z odliko, zato bi radi še preostale tri tekme pred poletnim premorom nadaljevali v istem stilu (foto:FB RZS)

 

Po treh dneh treningov v Zrečah v soboto slovensko moško rokometno izbrano vrsto ob 18. uri čaka prijateljska tekma v Cerkljah na Gorenjskem, kjer bo naš nasprotnik pa bo reprezentanca Avstrije, ki jo vodi nekdanji slovenski reprezentant Aleš Pajovič. Prihodnjo sredo, 12. junija, pa bodo fantje slovenskega selektorja Veselina Vujovića odigrali predzadnjo kvalifikacijsko tekmo v Valmieri proti Latviji. Zadnja tekma kvalifikacij pa bo v nedeljo, 16. junija, v Areni Bonifika v Kopru, ko se bodo naši še drugič pomerili z Estonci.

“Priznam da sem bil ob vpoklicu v izbrano vrsto malo presenečen, ampak s tem so se mi izpolnile sanje in v veliko čast je da sem del reprezentance. Konkurenca med vratnicama je jasno zelo močna, zato bom na vsakem treningu pokazal vse kar znam in v kolikor se mi ponudi priložnost tudi na tekmi, jo bom zagrabil z obema rokama. Sem pa zelo vesel da spet vidim fante, ki jih že dolgo nisem in da se imam priložnost spoznati z ostalimi,” je ta speltnostran RZS povedal novinec Aljaž Panjtar, sicer vratar Celja PL, ki pa se bo v kratkem pridružil Gorenju iz Velenja.

Pred kvalifikacijsko tekmo z Latvijo je selektor Veselin Vujović namenil pozornost drugouvrščenemu nasprotniku skupini 4: “Mislim da je bil Dainis Krištopans najboljši posameznik zaključnega turnirja lige prvakov v Kolnu in zelo težko ga bo zaustaviti. Jasno pa bomo z resnim pristopom to skušali narediti, saj smo se prav zato zbrali na teh pripravah. Verjamem da si z dobro igro lahko zagotovimo boljše izhodišče pred žrebom za evropsko prvenstvo in to je edino kar nas zanima.”

Na lestvici skupine 4 ima Slovenija pred zadnjima dvema tekmama 8 točk, Latvija 6, Nizozemska 2, Estonija 0 točk. Naša reprezentanca je kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2020 začela prav z zmago proti Latviji in sicer je bilo v Mariboru 27:21. Čeprav si je Slovenija že zagotovila napredovanje na naslednje EP, pa si naši močno želijo prestižnega prvega mesta v skupini.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.