Naslovnica Trendi Še mesec do nove slovenske Telenovele

Še mesec do nove slovenske Telenovele

Avtor: Spletno Uredništvo
Program VOYO, ki je največji slovenski televizijski arhiv, za konec meseca marec pripravlja novo originalno serijo, ki so jo poimenovali Têlenovela. Gre za komedijo o prevzemu zasebne televizije in o njenem prenovljenem delovanju, ki ga zaznamuje snemanje melodramatične televizijske serije – Telenovele.
Prizor s snemanja Telenovele, ki obeta veliko smeha (foto: PR PRO Plus)

V Sloveniji smo telenovele najprej poznali kot žajfnice, to ime pa je prišlo iz ZDA, kjer so po drugi svetovni vojni pričeli predvajati prve čustvene dramske televizijske serije. Ker so bile predvajane v zgodnjih terminih, ko so bile doma pretežno le gospodinje, so bili prvi večji oglaševalci družbe, ki so proizvajale milo, praške in razna druga čistila. Od tod ameriški izraz ‘soap opere’ in od tod tudi lep slovenski prevod ‘žajfnice’.

Na špansko govorečih trgih in v Italiji pa se je v 80. letih prejšnjega stoletja prijelo ime televizijske novele, ali na kratko Tele-novele. S programa VOYO, ki s ostaja najbolj priljubljena arhivska TV-storitev v Sloveniji, so pravkar napovedali, da bodo konec meseca marca ponudili na ogled novo slovensko serijo, ki so jo poimenovali ‘Têlenovela’. Gre za komedijo, ki ne govori le o nastanku nove melodramatične televizijske serije, ampak je zgodba še širša.

»Rahlo črna, rahlo absurdna komedija je polna smeha, zaplet zgodbe pa se prične, ko bi posamezniki radi prevzeli televizijo po čim bolj nizki ceni. Zato se odločijo, da za direktorja najamejo nekoga iz ljudstva, ki se spozna na vse in hkrati na nič, okrivili pa ga bodo lahko za lažen prevzem. Grešni kozel tako postane povsem običajen gospod, delavec z bencinskega servisa. Prav on si zamisli, kako naj bi bila televizija videti in komedija se prične,« razkriva napovednik.

Vsaka morebitna podobnost z resničnimi zgodbami iz Slovenije bo zagotovo zgolj naključna, kar trdijo tako ustvarjalci, kot tudi glavni igralci serije. Serijo si bodo VOYO naročniki lahko ogledali ‘na mah’ in sicer od 25. marca dalje. Zagotovo pa se obeta veliko smeha, sploh zato, ker bo Bojan Emeršič tisti, ki bo napredoval od navadnega delavca s bencinske pumpe do velikega direktorja televizije.

Za zaplete in smeh bodo poskrbeli še Branko Šturbej, Nina Ivanič, Ivo Ban, Gregor Gruden, Nejc Cijan Garlatti, Vida Cvar, Andrei Lenart, Gaja Filač, Vesna Pernarčič, Jure Henigman, Ula Furlan, Miha Likar, Dejan Krupič, Boštjan Tadel, Brane Završan, Aljaž Jovanović in Iva Krajnc Bagola.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.