Naslovnica Gospodarstvo Predstavili so inovativni slovenski TIM

Predstavili so inovativni slovenski TIM

Avtor: Spletno Uredništvo
Lani preložena svetovna razstava Expo, ki jo bodo oktobra kot prva arabska država gostili Združeni Arabski Emirati (ZAE), je v Dubaju že pred nekaj tedni javnosti predstavila svoj prvi paviljon. V času približevanja oktobrski uradni otvoritvi razstave pa potekajo številne promocijske aktivnosti, pri katerih sodelujejo tudi slovenski gostje. Na zadnjem iz serije spletnih srečanj Expo Talks je bilo govora o slovenskem turizmu, predstavljena pa je bila inovativna rešitev TIM.

Spektakularen večerni prizor dela razstavišča v Dubaju (foto: FB EXPO Dubai)

Potem, ko je bil že pred časom predstavljen prvi od osrednjih razstavnih paviljonov Expa Dubai 2021 – paviljon Terra, ki je posvečen trajnosti – se za približevanje otvoritvi razstave že vrstijo številne promocijske dejavnosti. Slovenija je prek javne agencija Spirit Slovenija zelo aktivna udeleženka te razstave, kjer sta poleg trajnosti osrednji rdeči niti še mobilnost in poslovne priložnosti.

Sicer se bo svetovni razstave Expo letos prvič predstavilo skoraj 200 držav z vsega sveta, . med aktualnimi promocijskimi aktivnostmi pa je tudi vrsta pogovorov, ki so jih poimenovali Expo Talks. Na zadnjem dogodku iz tega niza se Slovenija posvetila turizmu in mobilnim rešitvam. Predstavili so namreč ‘TIM – Tourism Impact Model’ (Model učinka turizma), ki ga je razvilo slovensko podjetje Arctur.

 »TIM je korak na poti v odgovornejši in trajnostni turizem in na podlagi nekaj več kot tristo indikatorjev prikaže učinke turizma na določeni destinaciji. Zajame vsa področja življenja in prikaže objektivno sliko tako pozitivnih kot negativnih učinkov turizma,« so pojasnili z agencija Spirit Slovenija.

TIM je uporaben tako za vladne službe, za lokalno politiko, za morebitne investitorje in za podjetja, ko so tako ali drugače povezana s turizmom. Sicer rešitev TIM testno že uporablja 6 turističnih destinacij na Črnem Morju, kar 24 v Podonavju ter 5 naprednih občin v Sloveniji.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.