Naslovnica Slovenija Šarec si je osebno ogledal stanje na južni meji

Šarec si je osebno ogledal stanje na južni meji

Avtor: Spletno Uredništvo

Predsednik vlade Marjan Šarec si je z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem in generalno direktorico policije Tatjano Bobnar osebno ogledal razmere na meji z Republiko Hrvaško in sicer na območjih občin Ilirska Bistrica, Kostel in Črnomelj. Vzrok za ta obisk je vnovično večanje števila prebežnikov, zaradi česar v določenih obmejnih predelih ljudje živijo v vedno večjem stahu. 

Šarec si je osebno ogledal stanje na južni mejiPolicija si za nadzor južne meje pomaga tudi z droni in ostalimi tehničnimi sredstvi, kot so termične kamere, senzorji gibanja, itd. (foto: gov.si)

 

Dopoldan so si predsednik vlade, minister za notranje zadeve in generalna direktorica slovenske policije skupaj ogledali razmere na mejnem območju občine Ilirska Bistrica, se srečali s slovenskimi in hrvaškimi policisti ter tudi s pripadniki Slovenske vojske. Pogovarjali so se še z županom Občine Ilirska Bistrica in predstavniki lokalne skupnosti na tem območju, ki je eno od bolj obleganih s strani prebežnikov. Vlada je zato slovenski policiji za ukrepanje na tem področju letos namenila znatna dodatna finančna sredstva in bo s tem nadaljevala tudi v prihodnje.

»Gre tudi za tihotapske družbe, pravzaprav za organiziran kriminal in ugotovili smo, da je treba še okrepiti policijsko prisotnost in pa seveda izvesti določene druge ukrepe. Policija je že oziroma bo nakupila dodatno tehnično opremo in panelno ograjo, tako da varovanje meje poteka v skladu s pričakovanji,« je dejal Marjan Šarec in dodal, da vlada z obmejnimi občinami ostaja naprej v stiku. Tudi Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je poudaril, da je izmenjava informacij z lokalno skupnostjo izjemno pomembna, saj pripomore k precej boljši učinkovitosti pri soočanju z migracijami.

Policija povečuje tudi število policistov na območju občine Ilirska Bistrica, krepi sodelovanje s Slovensko vojsko in tudi s sodobnimi tehničnimi ukrepi preprečuje nezakonite prehode meje. Poleg tega slovenska policija uspešno preprečuje mednarodno tihotapljenje ljudi z medsebojnim sodelovanjem policij na zahodno balkanski poti. Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar pa je poudarila, da je policija pri opravljanju svojih nalog in varovanju meje učinkovita in ažurna, saj prilagaja ukrepe, prerazporeja kadre, uporablja tudi pomožne policiste in sodeluje tudi s pripadniki vojske ter mejo nadzira tudi z uporabo tehničnih sredstev.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.