Naslovnica Šport Samo ena novost med selektorji slovenskih mlajših reprezentanc

Samo ena novost med selektorji slovenskih mlajših reprezentanc

Avtor: Spletno Uredništvo

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je potrdil imena 5 selektorjev mlajših reprezentančnih selekcij. Na klopi reprezentance  mladincev do 20 let ostaja Dejan Jakara, prav tako bo košarkarje do 18 let še naprej vodil Peter Markovinovič. Dejan Gašparin pa ostaja selektor selekcije dečkov do 16 let. Pri dekletih bo na mestu selektorja reprezentance do 18 let tudi prihodnje poletje Ernest Novak, edina spremba pa je bila na položaju selektorja reprezentance deklet do 16 let, kjer je sicer zelo uspešnega Gašperja Slugo nadomestil Robert Matevžič.

Samo ena novost med selektorji slovenskih mlajših reprezentancZadnji nastop slovenske reprezentančne selekcije U-16 je bil novembra na turnirju v Poreču (foto: FB KZS)

 

Slovenska reprezentanca košarkarjev do 20 let je na evropskem prvenstvu divizije A v Tel Avivu pod vodstvom s strani Košarkarske zveze Slovenije (KZS) pravkar potrjenega trenerja Dejana Jakare osvojila enajsto mesto in si zagotovila mesto v družbi najboljših evropskih reprezentanc. Na prihodnjem evropskem prvenstvu divizije A v litovski Klaipedi bo sredi julija prihodnjega leta nastopila v skupini D, kjer bodo njene tekmice v skupinskem delu Belgija, Velika Britanija in Italija.

Selekcija z državnim grbom U-18 je nazadnje v ponovnem nastopu med elito pod vodstvom Petra Markovinoviča v Volosu osvojila bronasto medaljo in se tako veselila prve slovenske medalje po letu 2002. Reprezentanco s potrjenim Marinkovičem na klopi prihodnje poletje v turški Bursi prav tako čaka EP divizije A, na kateremu se bo v skupini D srečala z gostitelji prvenstva (Turki), Litvanci in Poljaki.

Slovenska košarkarska reprezentanca igralcev do 16-ega leta starosti se je pod vodstvom starega (in obenem novega) selektorja Dejana Gašparina pred tremi leti uvrstila v divizijo A in se tam tudi uspešno obdržala. Fantje so na letošnjem prvenstvu v Udinah osvojili 10. mesto in si tako ponovno priigrali obstanek med elito. Na naslednjem evropskem prvenstvu elitne divizije, ki bo avgusta 2020 potekalo v Skopju, se bodo naši upi v skupini C pomerili z Litvanci, Hrvati in Danci.

Slovenska košarkarska reprezentanca deklet do 18 let si na predlanskem prvenstvu divizije A v Vidmu na žalost ni uspela priigrati obstanka. Zato so letos dekleta nastopila na prvenstvu divizije B, kjer po so osvojila le 11. mesto. Izbranke selektorja Ernesta Novaka, ki ostaja na svojem položaju, se bodo na naslednjem evropskem prvenstvu divizije B v Avstriji prve dni julija 2020 v skupini C pomerile s Slovaško, Veliko Britanijo, Srbijo ter z Bosno in Hercegovino.

Edina sprememba na selektorski klopi se je zgodila pri dekliški reprezentanci U-16. Tam je Gašperja Slugo nadomestil Robert Matevžič. Slovenska dekleta so sicer pod vodstvom Sluge nazadnje nastopila v diviziji B in brez poraza osvojile prvo mesto. Ta reprezentančna selekcija bo tako na prihodnjem prvenstvu na Portugalskem nastopila v elitni diviziji, kjer se bo v skupini B za napredovanje borila s Hrvaško, Nemčijo in Italijo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.