Naslovnica Trendi Sami s seboj ali v Slabi družbi

Sami s seboj ali v Slabi družbi

Avtor: Spletno Uredništvo
Kot so napovedali, so v Slovenskem mladinskem gledališču pripravili premiero nove predstave. Gre za samostojni avtorski prvenec Vita Weisa z naslovom ‘Slaba družba’.
Sami s seboj ali v Slabi družbi

Prvi samostojni avtorski projekt Vita Weisa se imenuje Slaba družba (foto: SMG/Ivian Kan Mujezinović)

S Slovenskega mladinskega gledališča (SMG) so potrdili, da premiera nove prestave ‘Slaba družba’ že glasno trka na vrata. Nov avtorski projekt je pod dela Vita Weisa, ki se je podpisal pod rešijo, poskrbel pa bo tudi za izvedbo predstave. Prva predstava bo na sporedu prihodnji torek, 11. maja ob 20.30 na lokaciji Nova pošta, na istem kraju pa odo sledile tudi ponovitve, ki bodo na vrsti 13., 14. in 15. maja, vse ob 20.30.

»Vito Weis, ena najbolj prepoznavnih igralskih prezenc, ki brezkompromisno stopa pred občinstvo, je tokrat udaril s samostojnim avtorskim prvencem. A ga je pri snovanju presenetila nenadnost pandemije in porušila vse zamisli in nastavke. Porušila je avtorjev ustvarjalni (ne)mir in pristop, saj je ne nazadnje do temeljev zamajala prav vsa pravila človekovega delovanja, tudi umetniškega, obenem pa razprla nova, neznana obzorja in možnost za drugačne premisleke.

Z izolacijo je prinesla tudi izjemno močno psihično negotovost in … novo družbo. Naenkrat smo ostali sami, sami s seboj. Slaba družba je tako čisti odlitek duha časa, ki krvavo potrebuje gledalce,« med drugim pravi napovednik predstave. Producentki Slabe družbe sta sicer Tina Dobnik (Nova pošta) in  Nika Bezeljak (Moment), predstava pa je nastala v sodelovanju Nove pošte, Maske, Slovenskega mladinskega gledališča in Momenta.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.