Naslovnica Slovenija Do junija v Lipici kar 25 novih žrebet

Do junija v Lipici kar 25 novih žrebet

Avtor: Spletno Uredništvo
S prihodom toplejših dni in sproščanju omejitev gibanja po državi je Kobilarna Lipica spet odprla vrata za obiskovalce. Gosti si bodo lahko ogledali tudi prve letos rojene žrebičke, pričenjajo se prvi vodeni programi, prenova Hotela Maestoso pa še ni končana.
Do junija v Lipici kar 25 novih žrebet

Novorojena lipiška žrebeta so črne in temno rjave barve (foto: Kobilarna Lipica/Gabriele Boiselle)

S Kobilarne Lipica so sporočili, da je slednja znova odprta vsako soboto in nedeljo med 9. uro in 17. uro, prav tako pa tudi od torka do petka in sicer med 10. uro in 16. uro. Ob koncih tedna so spet na voljo vodeni ogledi kobilarne in doživetje posebnega bližnjega stika s konjem. Med tednom se običajno največ obiskovalcev odloča za samostojne sprehode po lipiškem posestvu z njegovimi več kot 300 hektarji zelenic.

»Ponosni in elegantni lipicanski žrebci se bodo v soboto, 8. maja, ob 11. uri, v prireditveni jahalnici predstavili na uradnem treningu, v nedeljo, 9. maja, ob 15. uri, pa bo priložnost za ogled predstave Lipiške šole klasičnega jahanja,« sporočajo s Kobilarne. Kot vsako pomlad pa je posebna pozornost namenjena najmlajšim. V hlevih na Borjači že domuje prvih 12 letos rojenih lipicancev- natančneje 6 žrebičk in 6 žrebičkov.

Obiskovalci Lipice si radi ogledajo male temne male konjičke, ki bodo z leti zrasli in postali povsem beli, že do junija pa bo letošnjih novorojencev skupno kar 25. Nekateri obiskovalci se bodo v Lipico podali zaradi prestižnega golf igrišča, na nastanitev v Hotelu Maestoso pa bodo morali še malce počakati. Sicer Maestoso počasi že kaže novo podobo, ki je hkrati skladna s kraško tradicijo in s sodobnimi arhitekturnimi trendi.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.