Naslovnica Šport Najraje bi se izognili Skandinavcem in Francozom

Najraje bi se izognili Skandinavcem in Francozom

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri bo na sporedu žreb parov prihodnjega evropskega prvenstva za rokometaše. Evropsko prvenstvo bo na sporedu med 13. in 30. januarjem prihodnjega leta, skupaj pa ga bosta gostili Madžarska in Slovaška. Slovenska reprezentanca bo ne glede na razplet žreba nosilka skupine, ki bo igrala v madžarskem Debrecenu.
Slovenska moška reprezentanca po zadnji kvalifikacijski zmagi nad Turčijo (foto: FB RZS)

15. Evropsko moško rokometno prvenstvo, ki bo na sporedu med 13. in 30. januarjem prihodnjega leta, bo že drugo zaporedno, na katerem bo nastopilo kar 24  reprezentanc. Nanj uvrščene izbrane vrste bodo v prvem delu tekmovanja razvrščene v 6 skupin s po 4 ekipami v vsaki. Sestavo skupin bodo izžrebali jutri ob 17. uri v madžarski prestolnici Budimpešti, Evropska rokometna zveza (EHF) pa je pred žrebom določila sestavo posameznih bobnov.

Slovenska reprezentanca bo jutrišnje žrebanje pričala iz prvega kakovostnega bobna, v katerem so še Španija, Hrvaška, Norveška, Nemčija in Portugalska ter obe gostiteljici EP Madžarska in Slovaška. Že predhodno so določili, da bo Slovenija prvi del tekmovanja preživela v skupini A, ki jo bo gostil madžarski Debrecen. Debrecen je sicer povsem na vzhodu Madžarske, že v neposredni bližini meje z Romunijo.

Od najbližjega slovenskega mejnega prehoda Pince je Debrecen oddaljen približno 500 km, kar sicer ni ravno blizu, vendar pa za zveste slovenske ljubitelje reprezentančnega rokometa zagotovo tudi ni predaleč. »Možni slovenski tekmeci iz drugega bobna so Švedi, Rusi, Danci, Srbi in Avstrijci, iz tretjega Belorusi, Islandci, Francozi in Severni Makedonci, iz četrtega pa Nizozemci, Črnogorci, Ukrajinci, Poljaki, Bosanci in Litovci,« so pred žrebom pojasnili z Rokometne zveze Slovenije (RZS).

Drugi del EP bosta nato gostili prestolnici Madžarske in Slovaške Budimpešta in Bratislava, vanj pa bosta napredovali po dve najboljši reprezentanci vsake izmed skupin prvega dela tekmovanja. Slovenija bo v primeru napredovanja ostala na Madžarskem, kjer se bosta najboljši dvojici skupine A pridružili še najuspešnejši reprezentanci skupin B in C. V Budimpešti bodo nato na sporedu tudi zaključni boji za medalje.

Sicer ni skrivnost, da ima Slovenija običajno največ težav pri premagovanju skandinavskih reprezentanc, pa tudi Francozom bi se bilo najbrž bolje izogniti pri tem žrebu.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.