Naslovnica Slovenija S projektom DIGI Šola so opremili že več kot 3000 šolarjev

S projektom DIGI Šola so opremili že več kot 3000 šolarjev

Avtor: Spletno Uredništvo

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je pravkar vzpostavilo projekt ‘DIGI Šola’. Prek tega projekta želijo čim večjemu številu šolarjev, ki doslej niso imeli računalnikov in dostopa do spleta, omogočiti šolanje na daljavo.

S projektom DIGI Šola so opremili so že več kot 3000 šolarjevŠtevilni paketi tablic, modemov, računalnikov in ostale računalniške opreme so že priromali v prave roke (foto: gov.si)

 

Izredne razmere terjajo odločne in hitre reakcije, zato so se na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZS) pospešeno lotili operacije ‘DIGI Šola’. Po začasnem zaprtju vseh šol in prehodu na šolanje na daljavo, se je hitro izkazalo, da za to marsikdo nima tehničnih ali finančnih možnosti. Zato so na MIZS zagnali projekt ‘DIGI Šola’ in s pomočjo dobrosrčnih donatorjev že opremili prek 3000 od otrok, dijakov in študentov.

»Ker sta osnovno orodje izobraževanja na daljavo računalnik in internet, je naša naloga poleg vodenja strategij in nadziranja poteka izobraževanja na daljavo zagotavljanje enakih možnosti za vse šolajoče otroke. Tudi in predvsem za tiste iz najbolj ranljivega socialnega okolja, ki zvečine nimajo ne računalniške opreme ne interneta. Zato DIGI Šola,« so svoje načrte pojasnili na MIZS.

Na pomoč so priskočili vsi – od večjih podjetij in najrazličnejših društev, pa do navadnih občanov. S pomočjo vseh te donatorjev so na ministrstvu doslej zbrali že preko 1.000 računalniških naprav in 800 modemov, poleg tega pa so z več kot 2.000 računalniki pomagale tudi slovenske šole. Projekt se seveda še nadaljuje. Šole sporočajo območnim enotam Zavoda za šolstvo podatke o tem, kdo potrebuje računalniško opremo. Sprejemajo pa tako materialne donacije kot tudi finančna sredstva, ki bodo služila za nabavo opreme.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.