Naslovnica Šport RZS še ni ugotovila, da mnogi ne morejo spremljati prenosov s SP za rokometašice

RZS še ni ugotovila, da mnogi ne morejo spremljati prenosov s SP za rokometašice

Avtor: Spletno Uredništvo

Na svetovnem  ženskem rokometnem prvenstvu, ki poteka na Japonskem boju za napredovanje se je Slovenija pravkar pomerila s Kubo, jutri pa se bo ob 7. uri po slovenskem času srečala še s Srbijo. Če se ne bo zgodilo kaj čudežnega, pa velik del slovenskih ljubiteljev rokometa tekem danes ni mogel in tudi jutri ne bo mogel spremljati televizijskega prenosa z Japonske. 

 RZS še ni ugotovila da mnogi ne morejo spremljati prenosov s SP za rokometašice

 Ta napis se je pojavil kar sredi tekme med Slovenijo in Norveško, do trenutka nastanka tega članka pa se ni še spremenil (foto: SJ)

 

Šport TV, ki je prenašal uvodne tekme s svetovenega prvenstva za rokometašice in bi moral prenašati še preostala srečanja z Japonske, je zaradi poteka pogodbe z največjim slovenskim ponudnikom televizijskih programov Telekomom Slovenije (oziroma Siol TV) prav sredi tekme med Sloveniijo in Angolo kar naenkrat prenehal predvajati program na vseh treh svojih kanalih – Šport TV 1, 2 in 3. V ozadju spora je finančno razhajanje med Šport TV in Telekomom Slovenije, ki sicer ni prvo te vrste.  

Na Rokometni zvezi Slovenije (RZS), kjer so letos že doživeli blamažo zaradi zamude pri prenovi spletnih strani (uradna stran za zapisnike in statistiko je baje imela vrsto težav, zato je začela delovati šele nekaj tednov po pričetku nove domače tekmovalne sezone), pravkar pa so si sami zakuhali še afero s sumljivo zamenjavo selektorja moške reprezentance Veselina Vujovića, pa v sporočilih za javnost vztrajajo z objavami o neposrednih prenosih na Šport TV, kot da se nič ni zgodilo.    

Tako je malce v ozadje zdrsnila zgodba naše ženske izbrane vrste, ki je SP na Japonskem začela s fenomenalno zmago proti favoriziranam Nizozemkam z 32:26, potem pa sta sledila boleča poraza proti Norveški z 20:36 in proti Angoli s 24:33. Tako si je Slovenija precej zapletla pot do enega od prvih treh mest, ki vodijo v drugi del prvenstva in s tem v boje za medalje oziroma za najvišje uvrstitve na tem SP. 

“Če želimo priti v drugi del svetovnega prvenstva, potem moramo obračun s Kubankami dobiti. Seveda bo potem potrebno zmago iskati tudi proti Srbiji. Priprave na Kubo so v polnem teku. Po četrtkovi tekmi bomo naše misli povsem usmerili še v obračun s Srbijo,” pa je še pred tema ključnima dvobojema napovedal Uroš Bregar, selektor slovenske ženske članske reprezentance. Tekma s Kubo se je sicer končala pred kratkim, 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.